Kazım Karabekir'in 3 kızından biri olan Hayat Karabekir Feyzioğlu bayramın birinci günü hayatını kaybetti. Feyzioğlu için dün Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende cami avlusunda taziyeleri Hayat Karabekir Feyzioğlu'nun kız kardeşi Timsal Karabekir, kızları İclal Cankorel, Hülya Bulak, Pınar Akkoyunlu olmak üzere torunları ve diğer aile üyeleri kabul etti. Cenaze törenine aile üyelerinin yanı sıra yakınları ve sevenleri de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdi.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Hayat Karabekir Feyzioğlu'nun kızı İclal Cankorel büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Cankorel, "Hem anne olarak hem Türkiye'nin bir devrinin büyük hanımefendisi olarak çok büyük bir kayıp. Ailemizin temel direği, Karabekir ruhunu yaşatan bizlere de nakleden ve biz de çocukları ve torunları olarak ilelebet sürdüreceğimiz Karabekir ailesinin ruhunu bugün buradaki herkesin üstünde. Memleketimizi bu zor günlerde onlardan yardım diliyorum" diye konuştu. 

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Öğle namazına müteakip düzenlenen törende Hayat Karabekir Feyzioğlu için helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ardından Feyzioğlu Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.