Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde belediye başkanı aday adaylarını belirlemeye başladı.

AK Parti Karaman merkezde güçlü bir şekilde giderken, İlçeler de nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalacağı merak konusu oldu.

Oktay Ay’ın Kazımkarabekirli olması nedeniyle ilçe halkından ve civarından büyük ilgi görüyor.

Aslen Kazımkarabekirli olan Ayklas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Ay, şirketi ile ilgili yaptığı başarılı çalışmaları ve toplumsal çalışmaları her kesimden takdir görürken, ismi Kazımkarabekir Belediye Başkanlığı için halk tarafından geçirilmeye başlandı. İlçe halkının da yoğun ilgisi Oktay Ay için yoğunlaşmış görülmekte. Kazımkarabekir halkı içerisinde tartışma konusu olan Oktay Ay, Kazımkarabekir Belediye Başkanı seçilirse halk ve ilçe için güzel çalışmaların olacağına kanaat getirmiş durumda.

Kazımkarabekir halkı tarafından şuan Oktay Ay, Belediye Başkan Adayı olacak mi, olmayacak mı merak konusu oldu.

OKTAY AY KİMDİR?

1968 yılında Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde dünyaya geldi. Ayşe (Merhume) Cahit (Merhum) Ay çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan Oktay Ay, ilk ve orta öğrenimi Kazımkarabekir ilçesinde tamamladı.

Lise öğreniminin ardından 1988 yılında Kocaeli’de vatani görevini yaptı. Bu görev sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev aldı. Bu kutsal görev sırasında, görevi başında geçirdiği kazada Gazi ünvanı aldı.

1991 yılında iş hayatına atıldı. İlk ticari girişimini taksi işletmeciliğiyle yaptı. 1998 yılında Tıp Fakültesi taksi durağı esnafı ile kurduğu Ay Yıldız Sağlık Hizmetleri ünvanlı şirketle ambulans ve medikal sektöründe hizmet verdi. 2000 yılında Babalık Taksi Durağı esnafı ile S.S. 76 Nolu Taksiciler Kooperatifini kurdu. Diğer yandan yine 2000 yılında Konya Havaalanı Taksi İşletmeciliğini ve Otopark Hizmetleri İşletmeciliğini meslektaşları ile kurmuş olduğu Taksiciler Kooperatifine kazandırdı. Halen Konya Havaalanındaki çalışmaları gelişerek devam etmektedir. 2002 yılında Ayklas Taşımacılık, Temizlik, Gıda ve Kapı Sanayi Şirketini kurdu. Ayklas markası adı altında Konya, Antalya, Alanya ve Karaman’da otel, bina, okul, alışveriş merkezleri, büyük alanlara sahip iş merkezlerinin temizlik, personel servisleri ve okul servisleri işlerini yaptı. Çelik Kapı üretim ve pazarlamasında da ciddi bir ivme kazandı. 2006 yılında bu iş kolunu devretti. Temizlik, taşımacılık işlerine ağırlık vererek araç parkını ve araç sayısını genişletti. İstihdam oluşturdu.

Doğup, büyüdüğü memleketi Karaman’da 2007 yılında kurduğu Ayklas Eğitim Kurumları ile eğitim yatırımları yaptı. Özel Ayklas Sürücü Kursu, Özel Ayklas Gündüzlü ve Yatılı Bakım Merkezini ve Özel Ayklas Eğitim Merkezini kurdu. Yeni istihdam ve yatırım alanları oluşturdu. 2010 yılında Karaman’daki iş kollarını devrederek, Konya’daki işlerine ağırlık verdi.

Halen Hünkar Güvenlik Hizmetleri ve Eğitim Kurumu ile Ayklas Şirketler Gurubu ünvanlı şirketleri ile güvenlik, taşımacılık ve temizlik iş kollarında hizmet veriyor. Doyduğu kent Konya’ya istihdam alanı açıyor.

Oktay Ay evli ve 3 çocuk babasıdır.