Toplantı gündemin okunmasıyla başladı. Ardından kent konseyinin 2015 yılı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerin sunumu yapıldı.
Toplantıya katılan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasında; “Biz, 2014 seçim beyannamemizde söylemiştik. Kent Konseyimizi daha katif hale getirerek şehrimizin,  toplumumuzun bütün dinamikleriyle en iyi hizmetleri yapma mücadelesi vereceğiz demiştik. Kent Konseyi Başkanımız Ali Konukseven göreve başladıktan sonra güzel bir ortam, güzel bir beraberlik sağlandı. Bir şehirde farklı düşünceler, farklı görüşler olması gerekir bu çok doğaldır. Çünkü bu renkler kendi içimizde ki, kimliğimizdeki, bünyemizdeki güzellikleri temsil eder. Eğer biz şehrin yöneticileriysek bu renkleri birleştirip güzel bir tabloyu ortaya koymak bizim için en önemli unsurdur. Bizler bunu gerçekleştirebiliriz çünkü bu şehrin özünde hoşgörü var, irade var, Türk Dili şuurunu oluşturmuş sahiplik var.
Kimileri Kent Konseyinin yaptığı çalışmaların gerekli olup olmadığı ile alakalı çeşitli eleştirilerde bulundukları kulağımıza geliyor. Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum, asli görevimiz insanların mutlu olmasını, daha iyi şartlar altında yaşamalarını sağlamaktır. İnsanlar yaşadığı şehirde mutluysa ve yaşadıkları şehirden keyif alıyorlarsa, vatandaşlarımız ortak paydada buluşabiliyorlarsa doğru işler yapmışız demektir. Bu şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda büyümesi ve gelişmesi için yapılan hiçbir şey gereksiz değildir. Kent Konseyimiz de bu amaçla hareket etmektedir. Ben bu noktada Kent Konseyi Başkanımız Ali Konukseven’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi şehrimizde birlik ve beraberlik olgusuna büyük katkı sağladı. Kent Konseyimiz tüm Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmalar sergiliyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben bu şehre bir nebze de olsa katkım olsun diyerek elini taşın altına koyan herkesi takdir ediyorum. Karaman Belediyesi olarak Kent Konseyimize gereken bütün desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi. 
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise; “Kent konseyimiz şehrimiz için ülkemiz için toplum yararına çok önemli projeler ve faaliyetler yürütmektedir. Hiçbir fikir siyasi düşünce ve ideoloji gözetmeksizin ortak aklı hakim kılarak Ortak Paydamız Karaman dedik. Görev süremiz boyunca Karamanımız için faydalı olmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi.
Toplantının devamında söz alan katılımcılar, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.