Karaman Kent Konseyi Karaman Merkez Muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve mahalle muhtarları katıldı.
Başkan Çalışkan: "Hizmet Noktasında Şehrimizi Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz"    
    “Mahalle muhtarlarımız ile birlikte mahallelerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve kalıcı çözümler getiriyoruz” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti:
    " Her fırsatta söylediğimiz gibi mahalle muhtarlarımız bu şehrin yönetiminde en önemli aktörlerdir. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin en iyi noktalara gelebilmesi için muhtarlarımızla birlikte sürekli istişare içerisinde koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sayede hiç bir mahalle ayrımı yapmaksızın, şehrimizi bir bütün olarak ele alarak vatandaşlara hizmet etme gayesindeyiz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde kısa sürede Karaman, daha yaşanabilir bir kent haline gelecektir" dedi.
    Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise: "Karamanımızın gelişmesi, büyümesi ve daha yaşanabilir bir kent olması adına başlattığımız projelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu projelerin uygulanması noktasında toplumumuzun her kesimine ulaşıyor ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz bu projeler vatandaşlarımız tarafından kısa sürede benimsendi. Çalışmalarımız ile ilgili güzel tepkiler alıyoruz. Bu çalışmalarımızın yürütülmesinde bize sürekli destek olan Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Konukseven muhtarlara Kent Konseyi'nin çalışmalarının ve projelerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi.
TARIM MECLİSİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
    Karaman Kent Konseyi bünyesinde geçtiğimiz günlerde kurulan Tarım Meclisi Toplantısı, bugün saat 14.00'de Belediye Meclis salonunda yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve alt çalışma grubu üyeleri katıldı.
    TKDK çalışanı Muhammed Kaplan (İletişim Uzmanı) tarafından toplantıya katılan üyelere "Ulusal Kalkınma İçin Kırsal Kalkınma" adlı sunum ile IPARD programına katılım koşullarını ve tarım ve işletmelere verilen hibe destekleri hakkında bilgi verdi.
    TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk Tarım Meclisi Yürütme ve alt çalışma grubu üyelerinin sorularını da yanıtladı.
    Tarım Meclisi Tarla Bitkileri Çalışma Grubu Başkanı Uğur Ayda  katılımcılara, "Sulama Sistemleri ve Su Tüketimi" ile ilgili sunum yaptı.
    Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: "Farklı birimler olarak Tarım Meclisi çatısı altında toplanmış olmamız çok güzel. Bu bizim için bir avantajdır. Karaman’da gerekli araştırmaları yaparak tarım alanında ki ihtiyaçları raporlamalıyız" dedi.