Karaman Kent Konseyi'nin geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu "Temiz Karaman, Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında, Kent Konseyi üyelerinin de katılımları ile hemen her gün farklı bir okulda olmak suretiyle, temizlik konusunda gereken duyarlılığın oluşturulması adına öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor. Projenin başladığı günden bu yana Karaman Lisesi, Toki Anadolu Lisesi, Yem Sanayi okullarında düzenlenen programlarla öğrencilere eğitim verildi.
Diğer yandan yeni kurulan Bilinçli Tüketici Meclisi; ev toplantıları ile tüketici hakları, kusurlu mallar, karşılaşılabilecek olumsuzluklar karşısında yapılması gerekenler gibi konularda ev hanımları başta olmak üzere vatandaşları bilgilendiriyor.
Kent Konseyi Spor Meclisi ise; "Spor Kültürü ve Spora Başlama Yaşı" konulu projesi ile spora başlama yaşı, sporun insan için bir yaşam biçimi olması konusunda algı oluşturulması ana fikriyle okullarda düzenlenen programlarla öğrencilere eğitim veriyor. Kent Konseyi Spor Meclisi Başkanı Murat Ekiz tarafından Piri Reis İlkokulu, Sabiha Gökçen Ortaokulu ve Mevlana İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferanslarla öğrenciler bilgilendirildi.
Kent Konseyi'nin çalışmaları konusunda bir değerlendirme yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: "Karaman Kent Konseyi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal sorumluluk adına atılması gereken birçok adımı attık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Düzenlemiş olduğumuz seminer, konferans, söyleşi gibi programlarla Karaman'da çocuklarımızı, gençlerimizi, yetişkinleri yani toplumumuzun her kesiminden hemşehrilerimizi, birçok konuda bilinçlendiriyoruz" dedi.