Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin genel kurulu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Engelliler Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurul sonucunda Engelliler Meclisi Başkanlığı’na İlknur Harani seçildi.

Karaman Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin genel kurulu gerçekleştirildi.

Genel kurula Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, çeşitli dernek ve vakıf temsilcileri ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “İki hafta önce gerçekleştirdiğimiz Kent Konseyi genel kurulu ile yeniden göreve geldik. Şimdi de Engelli Meclisimizin önümüzdeki 5 yıl süreyle görev yapacak Engelliler Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerini belirleyeceğiz. Kent Konseyimiz; Karaman Belediyesi’nin, ilgili kurum ve derneklerin destekleri ile engelli vatandaşlarımızın kent yaşamında sorunsuz yaşayabilmesi için çaba gösteriyor. Bu konuda yeni projeler geliştirerek engellilerin yaşamlarının daha kolay hale gelmesi için çalışmalarımız bugün seçilecek yeni yönetimle birlikte devam edecek. Bu arada bize ve projelerimize her zaman destek olan, Kent Konseyine hizmet binası kazandıran Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi
Konuşmanın ardından Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nde başkanlık ve yürütme kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Engelliler Meclisi Başkanlığı için adaylığını açıklayan İlknur Harani, üyelerin tüm oylarını alarak Engelliler Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Harani: “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına eğilerek onların yaşamlarını kolaylaştırmak en büyük amacımız olacak” diye konuştu.

Başkan Çalışkan; "Engelleri Hep Birlikte Kaldırıyoruz"
Engelliler Meclisi’nin uyumlu ve sıkı bir çalışma ile güzel projelere imza atacaklarına yürekten inandığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da: “Karaman, Kent Konseyi olgusunu kağıt üzerinde göstermeyen ender illerden bir tanesi. Bünyesinde kurduğu Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Spor Meclisi ve Engelliler Meclisi gibi birçok oluşumla güzel projeler üreterek faaliyetler de bulundu. Ben burada Kent Konseyi Başkanımız başta olmak üzere konseyde görev yapan herkese, resmi kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Karaman Kent Konseyinin bir imaj kazanması ve buradan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Kent Konseyine rahat ulaşabilmeleri için bir bina tahsis ettik. Kent Konseyi bünyesindeki tüm oluşumların burada odası ve temsilcileri bulunuyor. Karaman Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tüm yatırımlar, ‘Engelsiz Kent’ kavramına uygun olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde yapılıyor. Şehri yönetirken engelleri hep birlikte kaldırıyoruz. Karaman Belediyesi olarak farklı görüş ve düşünce ayırmaksızın toplumun her kesimine hitap ederek aktif rol alan Karaman Kent Konseyi’ne desteğimiz her zaman devam edecek. Göreve yeni gelen Engelli Meclisi Başkanımız İlknur Harani hanımefendi ve Yürütme kurulu üyelerini tebrik ediyor, yapacakları hizmetlerde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.