Kent Konseyi dün (25.02.2016) Karaman Belediyesi Encümen salonunda saat 14.00 da ilimizde toplumdaki boşanma olaylarını en az seviyeye indirmek amacıyla başlatılan proje ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Karaman Valisi Sayın Murat Koca’nın eşi Vildan Koca, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, Aile Sosyal İl Müdürlüğü, RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi), Kadın Aile İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ve Psikologlar katıldı.
Aile içinde yaşanan sorunların çözümüne yönelik geliştirilen projede Aile Sosyal İl Müdürlüğü, RAM(Rehberlik Araştırma Merkezi), Kadın Aile İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kent Konseyi ortak çalışacak. Toplantıda Karaman da yaşanan aile içi şiddet ve iletişimsizlik sonucunda ortaya çıkan sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm yolları tartışıldı.
Toplantıda aile içi iletişim öneminden bahseden Sayın Ali Konukseven şunları kaydetti: “Aileyi dünyanın küçültülmüş bir örneği olarak düşünmeliyiz. Dünyayı anlamak için aileye yakından bakmak gerekiyor. Güç, güven duygusu ve iletişim becerileri gibi konular; aynı zamanda dünyadaki yaşam biçimimizin de temeli. Çoğu kişi, aile içinde yaşanan olayların sadece küçük bir kısmının farkındadır. Görüp duyabildiklerinden daha fazlasının yaşandığından şüphelenirler fakat tam olarak ne olduğunu bilemezler. Bu bilinmezlik, aileyi tehlikeli bir yola sokabilir. Öncelikle biz Kent Konseyi olarak aileleri doğru iletişim konusunda bilinçlendirmeliyiz.” dedi.
Toplantının ilerleyen bölümünde proje kapsamında yapılacak olan seminerler üzerinde konuşuldu.