Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen genel kurul neticesinde Kent Konseyi üyelerinin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçilen Ali Konukseven, bugün (30.09.2016) saat 15.00’da Kent Konseyi yeni hizmet binasında yürütme kurulu toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da katıldı.
Ali Konukseven; “Karamanımız İçin Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven toplantı öncesinde yapmış olduğu açış konuşmasında şunları kaydetti; “ Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık iki buçuk yıllık bir süre geçti. Kısa süre içerisinde Karaman Kent Konseyi olarak örnek sayılabilecek birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Hiçbir görüş ve düşünce ayrımı yapmaksızın oluşturduğumuz Kent Konseyi meclislerimizle ve alt çalışma gruplarımızla şehrimizin gün geçtikçe kronikleşen sorunlarına çözüm yolları aradık. Toplumun her kesimini kucaklayan, çocukların, gençlerin, kadınların, kimsesizlerin ihtiyaç ve sorunların çözümüne yönelik çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızda Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan bizlere büyük destek verdi.  Nitekim şu anda yeni binamızda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait olan bu binayı bize tahsis eden Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesile ile Karamanımız nezih bir hizmet binasına daha kavuştu. Bu bina, Karamanımızın toplumsal anlamda daha yaşanabilir bir kent olması için birçok projenin üretildiği bir merkez haline gelecektir. Tüm yeni ve önceki dönem yürütme kurulu ve Kent Konseyi üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi’nin çalışmalarını son derece yerinde bulduğunu belirtti. Başkan Çalışkan konuşmasında; “ 2014 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamemizde belirttiğimiz önemli hadiselerden birisi Kent Konseyi’ ni daha aktif ve faydalı bir yapıya kavuşturmaktı. Özellikle Kent Konseyimiz bünyesinde çocuk ve engelli meclislerini hızlı bir şekilde kurarak, onlarında bir şehrin yönetiminde söz sahibi olabilmelerini sağladık.” dedi
Başkan Çalışkan“Belediyecilik Sadece Yol ve Kaldırım Yapmak Değildir”
Başkan Çalışkan, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, sosyal projelerinde hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu; “ Belediye olarak şehrin her köşesinde alt ve üst yapı olmak üzere birçok çalışma yürütüyoruz. Bunlar belediyelerin asli görevidir. Fakat şehirde yaşayan insanların ihtiyaç ve sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek, milletimizin yönetimde söz sahibi olabilmelerini sağlamak ve böyle bir yapıya bürünmek için çeşitli sosyal projeleri de hayata geçirmek gerekiyor. Kent Konseyimiz, belediyemizin bu sosyal projeleri hayata geçirmesinde önemli rol oynuyor.
 “Kent Konseyi’ne Desteğimiz Her Zaman Devam Edecektir”    
Kent Konseyi’nin yapısını da değerlendiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “ Baktığımız zaman yapı itibari ile Kent Konseyimiz, siyasi ve ideolojik farklılıkları bünyesinde barındıran ve buna rağmen birlik ve beraberliğin sağlandığı, herkesin ortak bir amaçla bir araya geldiği ve bu şehrin daha iyi noktalara gelmesi için çalışılan örnek bir yapıya sahip. Bu yapı içerisinde bulunan büyün Kent Konseyi üyeleri bunu gönülden yapıyorlar ve hiçbir karşılık beklemeden bu şehir için çalışıyorlar. Karaman Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Kent Konseyimizin çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Toplantı, Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin, yeni döneme dair önerilerini, dilek ve temennilerini sunmaları ile sona erdi.