15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat10.00'da ilimizin en modern parkı olan Dr. Necmettin Erbakan Park’ında yapılan toplantıya; Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.
Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantı; 23 Eylül 2016 tarihinde yapılan genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven'in konuşmasıyla başladı.
Konukseven, "23 Eylül’de yapılan genel kurul ile aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ve uzun süredir bizimle birlikte olan çalışma arkadaşlarımızın tanışması amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz.
Karaman'a gönül vererek, zamanı, enerjisini ve beden gücünü ilimizin daha iyi yerlere gelebilmesi için harcayan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 2,5 yıllık süreçte birçok önemli projeyi birlikte hayata geçirdik. Hiçbir görüş ve düşünce ayrımı yapmaksızın oluşturduğumuz Kent Konseyi Meclislerimiz ve alt çalışma gruplarımızla şehrimizin gün geçtikçe kronikleşen sorunlarına çözüm yolları aradık. Toplumun her kesimini kucaklayan, çocukların, gençlerin, kadınların, kimsesizlerin ihtiyaç ve sorunların çözümüne yönelik çeşitli çalışmalar yaptık. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayarak destek veren başta Valimiz Sayın Süleyman Tapsız'a, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'a ve siz değerli çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise yaptığı konuşmada "Kent Konseyi Başkanımızı ve siz değerli üyelerimizi tebrik ederek, yeni görevinizde başarılar diliyorum.
Karaman Kent Konseyi ile birlikte Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi'ni kurduk. Böylece kadın, engelli ve çocukların da yönetimde daha etkin rol alabilmeleri ve daha fazla söz sahibi olabilmelerini sağladık.
Karaman Kent Konseyi'nin, Karaman’ın marka şehir olması yolunda hayata geçirdikleri bütün sosyal projeleri son derece memnuniyetle karşılıyorum. Kent Konseyi Başkanı Sayın Ali Konukseven'e ve kendisinin şahsında emeği geçen tüm Karaman Kent Konseyi üyelerine gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve üyeleri tebrik ederek konuşmasına başlayan İlimiz Valisi Sayın Süleyman Tapsız, "Karaman'da göreve başlayalı çok bir zaman olmadı. Bu süreçte hem Karaman'ın değerlerini tanımak, hem de şehrimizin sıkıntılarını öğrenmek ve çözüme kavuşturmak için yaptığımız çalışmalarda, bizlere oldukça yarar sağlayan Kent Konseyine teşekkür ediyorum. İlimizi yönetirken sivil toplum kuruluşlarından aldığımız desteklerle sorunları en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz.” dedi.
Kent Konseyleri çoğu ilde herhangi bir proje ve faaliyeti bulunmadan sadece kâğıt üzerinde varlık gösterdiğini belirten Vali Tapsız, "Karaman’da ise çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Karaman Kent Konseyi'nin aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğünü gördüm. Bu noktada Kent Konseyi Başkanımız ve gönül vermiş bütün üyeleri tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, yeni döneminde daha güzel bir Karaman için birlik ve beraberlik yolunda çalışacaktır. Sizler Kent Konseyi olarak 15 Temmuz’da ve sonraki süreçte milli iradeden yana durarak, FETÖ/PDY terör örgütünün yaptığı haince kalkışmanın bertaraf edilmesinde halkımızla birlikte gece gündüz meydanlarda bizimle birlikteydiniz. Bundan sonraki süreçte de inşallah birlikte çalışarak Karaman'ı hak ettiği yerlere getireceğiz dedi.
Toplantı yeni seçilen üyelerin kendilerini kurul üyelerine tanıtması ile sona erdi.