Karaman Gençlik ve Spor İlk Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Karaman Gençlik Merkezi gönülleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39’uncu kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesine ziyarette bulundular.

Gönüllüler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi Başkanı Behiç Baş ve dernek üyesi gazilerle bir araya gelerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı hakkında söyleşide bulundular.

Merhum Denktaş ve harekât ile ilgili Kıbrıs gazisi büyükleriyle sohbet eden gönüller, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs’ta başlattığı askerî harekât hakkında geniş kapsamlı bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Kıbrıs gazisi büyüklerinin anılarını da dinleye gönüllüler, Türk askerlerinin harekatta ne zorluklarla mücadele ettiğini de öğrenmiş oldular.

Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı hakkında bilgi birikimlerinin gençlerle paylaşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, “Rauf Denktaş bir devlet adamı. Kendini devletine adamış, hiçbir şeyi düşünmeyen yalnızca devletini düşünen bir kişiliği vardı. Onu tarif edemezsiniz çünkü öyle bir ders almış ki hocasından rahmetli Fazıl Küçük’ten o da aynısıydı. Kıbrıs’ı Kıbrıs yapan zaten o iki şahıstır. Onların üzerine laf sözlenemez. Bizde 20 Temmuz’da Ovacık’tan hareket ettik helikopter ile harekât bölgesine. Ben paraşüt hava indirme tugayındaydım askerde. Biz orada yalnız düşmanla değil tabiatla da savaştık” dedi.