Karaman Valisi Fahri Meral, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Karaman Belediyesi Yunus Emre Konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak Milli Mücadele madalyası ve beratı almaya hak kazanan 57 Muharip gazi ve eşleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Makamı adına tevcih edilen, Milli Mücadele Madalyalarını vermek için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Özellikle Kıbrıs Barış Harekâtında şehit düşen aziz milletimizin evlatlarını ve Kıbrıs Türk halkının evlatlarını, mücahitlerini rahmetle andığını ifade eden Vali Meral, şunları kaydetti:

" Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Birçok sıkıntılı ve zor duruma göğüs geren Kıbrıs Türk'ünün dirayeti bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bugün burada bulunan 57 değerli gazimize şükran ve minnetlerimizi bir kez daha iletiyoruz. Sizler sayesinde bu vatan, mevcudiyetini devam ettirecek ve sizlerde gelecek nesillerimiz de bu onuru daima taşıyacaksınız."

Konuşmaların ardından, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan askerlerden 49 kişi ve vefat eden 9 gazinin eşlerine de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Vali Fahri Meral ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törene, İl Jandarma komutanı Kıd. Jan. Albay İsmail Şahin, Karaman Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, KMÜ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üner, İl Emniyet müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.