Kâzımkarabekir İlçesinin eski Kaymakamı ve şimdi Konya Yalıhüyük İlçe Kaymakamı olan Yasin Şahin’in öncülüğünde ve hayırseverlerin desteği ile 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtında görev yapmış Karamanlı gazilerin anıları kitap oldu. İçerisinde gazilerin harekât esnasında başından geçen hadiselerin ve hayat hikâyelerinin yer adlığı eserde, tarihi miras Karaman’a kazandırıldı.

Gazilerin aileleri ve sonraki kuşağın dedelerinin hikâyelerine birde yazılı olarak tanıklı edeceklerinin dile getiren Kaymakam Şahin, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Eserimiz nihayete erdi. Öncelikle eserin ortaya çıkması için maliyeti üstlenen hayırseverlerimizden milliyetçilik duyguları kabarık Golda A.Ş. Müdürü Fatih Doğan Bey’e, Dekart A.Ş. Müdürü Yavuz Selim Bey’e ve kıymetli Salim Atmaca abime çok teşekkür ediyorum. Karamanlı Kıbrıs Gazilerimiz için unutulmaz bir eser, Kâzımkarabekir Paşamızın memleketi olarak bu çalışmaya öncülük etmekle de inanıyorum ki unutulmaz bir tarihi miras Karaman ilimize kazandırmış olduk.

İçerisinde 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında görev almış Karamanlı Gazilerimizin hayat hikâyelerinin, harekât sırasında başından geçen hadiselerin yer aldığı bu eser ile özellikle gazilerimizin kıymetli ailesi ve sonraki kuşağı yıllar sonra dedelerinin hikâyelerine bir de yazılı olarak tanıklık edecekler. Ne demiş atalarımız söz uçar, yazı kalır. Önder Bey nezdinde Karaman Gündem Gazetesi ekibine ve basım aşamasında görev alan tüm çalışma arkadaşlarına, Express Medya Reklam ve İletişim Hiz. Ltd. Şti’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.