Kim bilir 2022 yılı hayatımıza ne getirecek değil mi? İyisiyle kötüsüyle, kırık kalplerimizle, sevinç ve üzüntülerimizle, mutluluklarımız ve hüsranlarla yorgun  veya dinamik olarak 2021 yılımızı geride bırakmaya sayılı günlerimiz kaldı. Hatalarımızı eksikliklerimizi gördük, yapmak isteyip te yapamadıklarımızı tespit ettik. Hayallerimizi gerçekleştirdik veya gerçekleştiremediğimiz hayallerimizle birlikte bütün bir yılı bitirmek üzereyiz. Bütün dünya ile birlikte küresel bir salgının gölgesinde girdiğimiz 2021 yılının ilk altı ayı kısıtlamalarla her hangi bir etkinlik yapmadan geçti. Cenazelerimizi üç beş kişiyle kaldırmak zorunda kaldık. Düğünlerimiz sadece bir nikah töreniyle yapıldı. Ne mutlu ki, ikinci altı ayda ülkemiz genelinde aşılama oranının yüksekliğinden de kaynaklanan bir serbestlik hayatımıza güzellik kattı.  Düğünlerimizi, sünnet törenlerini, ölmüşlerimizin ruhlarına gönderdiğimiz Mevlid programlarını ve tatilimizi gönül rahatlığıyla yerine getirdik.  Pandemi nedeniyle uluslararası seyahat edemeyen yurt dışındaki vatandaşlarımız memleketlerine koşa koşa geldiler. Herkesin gözünde mutluluk gözyaşları damlıyordu. Yılın şu son günlerinde yine maalesef istemediğimiz küresel bir ekonomik saldırının pençesine girdik. Sultan Alparslan’ın 1071 yılında Türklere Anadolu’nun kapısını açmasıyla birlikte ve dünya fatihi, Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesini  hazmedemeyen küresel güç, 951 yıldır bin bir türlü oyunlarla Anadolu’yu Türklerden geri almak peşindeler. Ama bilmiyorlar ki, Cenabı Allah Türklerin yanında… Peygamberler yatağı, evliyalar diyarı Türk toprakları ilelebet Türk kalacaktır. Siz ne kadar salgın hastalıklar yaysanız da, siz ne kadar ekonomik saldırılar yapsanız da, siz ne kadar terör örgütlerini destekleseniz de amaçlarınıza ulaşamayacaksınız. Çünkü bu toprakların altında yatanlar; üzerlerinde temizlik ister, Allah kelamı ister, destur ister ki yattıkları yerde rahatsız olmasınlar. Küresel güçlere o zaman diyelim ki gelin Türklerle uğraşmaya, 2021 yılının sonunda bir nokta koyun ki, bu oyunlarınız size geri dönmesin.

Evet! küresel güçler gibi bizde, 2021 yılına bir nokta koyuyoruz ve hayatımıza yep yeni umutlarla yepyeni bir yılla 2022 ile devam edeceğiz. Kim bilir belki de 2022 bize güzellik, mutluluk, iyilik, sağlık getirecek. Her şeyden önemlisi Cenabı Allaha bizi 2022 yılına kavuşturduğu için şükür edeceğiz. Çünkü 2022 yılına kavuşabildin, bu yeni bir umut demek.  Gönlündeki umutla adeta coş, güzellikleri gör. Olumsuzlukları hiç düşünme, küçük şeylerden mutlu olmasını bil. Her ne kadar etrafındaki insanlar buna müsaade etmese de; fakirliğinden, ameleliğinden veya her hangi bir engelinden  utanma,  çünkü o nefesin senin için bir umuttur. Kim bilir belki de,  2022 bize gülecek.

Kim bilir 2022 yılı belki de bize yaptığımız hatalarımızı düzeltme imkanı verecek. Gerçekleştiremediğimiz hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Günahlarımızı affettirtme imkanı yakalayacağız. En azından nefesimizle, bir Türk  Ulusal  Gücünün  içinde yer alacağız. Onun için yüce rabbimize şükürler edelim bizi 2022 yılına kavuşturduğu için.

Haydin 2021 yılını bütün olumsuzluklarına rağmen güle güle uğurlayalım. 2022 yılını da şükürlerle karşılayalım. Cenabı Allahtan bizlere bu fırsatı verdiği için, yüce rabbimize hamd- sena edelim.

Kim bilir 2022 yılı bize  bu fırsatı verdiği için ,yeni yılımızı en güzel şekilde değerlendirmek için planlar yapmalıyız. İnsanın içinde hep bir umut deryası vardır. Bu deryadır bizi ayakta tutan, hayata bağlanma- mızı sağlayan… Geçen zamanın kıymetini hep vakit geçtikten sonra anlarız. Ama her zaman da fırsatlar önümüze çıkıverir. Bu fırsatlardan biriside yeni bir yıldır. Gelin, önümüzdeki yeni yılımızı güzelleştirelim. Küskünlüklere dargınlıklara son verelim, eş-dost ve akrabalarımıza ziyaretlerde bulunalım. Onların gönlünü alalım. Mezarlık alanlarını ve türbeleri ziyaret edelim. Yardımlarımızı ve kurbanlarımızı; komşumuza, köylümüze ve yakınlarımıza yapalım. Avrupa’da yaşayan gençlerimiz,  ülkemize gezmeye gelin. Türkiye’mizde, inanın öyle güzel görünecek yerler va ki… Köylerimize yıllardır uğramayan gençlerimiz, gelin o toprağın kokusunu içinize çekin. Ruhunuz güzelleşsin. Karadağ da dağcılık yapın, ovamızda motor sporları… Ailenizle birlikte, bir günlüğüne de olsa bulunduğunuz ortamdan başka bir yere gezmeye gidelim. Denize gitmekten ziyade; ülkemizin tarihi, dini, doğal değerleri olan yerleri gezmeye çalışalım.

Yeni yıl hepimize; sağlık, mutluluk, güzellikler getirsin inşallah. İnsan mutluluğu da, güzelliği de kendisi yakalar. Olumlu düşünelim, hayata güzel bakalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2022 yılının salgın hastalıklardan ve Ekonomik sıkıntılardan uzak olması dileğiyle sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı ve kendinizle barışık bir yıl geçirmenizi diliyorum.