Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacak olan 45 izci, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arkasında düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

22-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan kampa katılacak olan izciler, 25 Nisan'da 57. Alayın yürüyerek, Conkbayırına savaşa gittiği 18. kilometrelik yolu yürüyerek, kampı noktalayacak.

Karaman izcilik il temsilcisi F.Nilgün Kuşçu, Çanakkale'de Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacaklarını söyledi.

Çanakkale'deki faaliyete 45 izciyle katılacaklarını ifade eden Kuşçu, "Kampımız 5 gün sürecek. 25 Nisan'da saat 04.00'da kalkıp, 57. Alayın bir çorba ve kızarmış ekmek yiyerek Conkbayırına doğru harekete geçtikleri güzergahı izcilerimiz ile birlikte Sabah namazında kalkıp, yürüyeceğiz" dedi.

Tören, Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacak 45 izcinin ellerine kına yakılmasının ardından sona erdi.