Karaman’da her yıl binlerce trafik kazası oluyor. Bunun en büyük sebepleri arasında buz tutmuş yollar, karlı hava yer alıyor. Bu sebeplerden ötürü birçok kişi hayatını kaybediyor. Önlem olarak ise bütün araçların kış lastiği takması ya da zincir bulundurması  öneriliyor.

Tüm Türkiye’de kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık ile onu takip eden 1 Nisan arasındaki dönemi kapsıyor. 1 Nisan 2017 tarihinde sona ermiş olan bu zorunluluk 1 Aralık 2017 tarihinde tekrar başlayacak. 9 Şubat 2017 tarihli Resmi gazetede kanun hükmünde kararname ile bazı düzenlemeler yapıldığı bu kanun hükmünde kararname de sahiplerini ilgilendiren kış lastiği düzenlemesi de yer almıştı.

Bu düzenlemeye göre; yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar kış lastiği kullanmak zorundalar. Yapılan düzenleme hususi olarak tescil edilmiş yani özel araçların kış lastiği takma zorunluluğu olmadığını açıklamaktadır. 01 Aralık’tan itibaren 01 Nisan arasındaki dört aylık bu dönemde, şehirlerarası yollarda seyahat eden araçların hepsi kış lastiği takmak zorundalar.

Bu uygulamanın şehir içinde yapılıp yapılmayacağına ise Karaman Valiliği karar verip vatandaşlara duyuracak.

625 LİRA PARA CEZASI

Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesine göre 625 lira para cezası uygulanacak.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacak, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde yasal işlem uygulanacak.