Hükumet Konağı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Başyayla Kaymakamı Koray Çelik'in yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet İpek, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Ustalı, İlçe Özel İdaresi Müdür V. Sait Selvi, Karayolları yetkilileri ve ilgili muhtarlar katıldı.

Toplantıda İçişleri Bakanlığının ilgili Genelgesinin uygulanması görüşülerek ilgili kurum amirlerine ve kolluk güçlerine denetim talimatları verildi. Başyayla’nın geçmiş yıl şartları değerlendirilerek özellikle okul servis araçlarının geçiş güzergâhlarında yolun açık tutulması, alternatif yolların değerlendirilmesi, gerekli tuzlama çalışmalarının zamanında yapılması ve buna hazırlıklı olunması konuları görüşüldü. Belediye Başkanı İpek'den, Karayolları ekibinden ve İlçe Özel İdare Müdüründen mahalle/köy yolları ve Devlet/İl yollarına müdahale imkânları öğrenildi.

Yapılan istişare ve değerlendirmelerin akabinde Başyayla Kaymakamı Koray Çelik kurum amirlerinden özellikle halkın zorluk yaşayabileceği noktalarda hızlı müdahalede bulunulması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve hazırlıkların tamamlanmasını istedi.