Kişisel Gelişim Çalışmalarının Taşıdığı Amaçlar

*Bireyin olumlu yönler daha verimli hale getirilme durumu varsa bunu nasıl yapacağı konusunda fikir alışverişleri ve araştırmalar yapılmalıdır. Örneğin sosyal çalışmaları çok seven bireyler sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine katılarak bu yönlerini daha aktif hale getirerek geliştirme adımını atmış olurlar 

*Bireyin olumsuz olarak gördüğü yönlerini değerlendirmesi iyi sonuçlara ulaşmasını sağlayacaktır. Öncelikle beğenilmeyen davranışların ve olumsuz görülen yönlerin altında yatan sebepler belirlenmeli ve değerlendirmelidir. Birey neden bir şeyleri sevmiyor bunun farkında olmalıdır. Örneğin müzik dinlemeyi sevmeyen bir kişi neden bu hale gelmiştir araştırmalıdır. Bazen bunun altında okul yaşantısında müzik derlerinden düşük not alma veya kullanmayı çok sevdiği bir enstrüman olup bu konuda başarısız olunca hevesin kaybetme gibi olaylar yatıyor olabilir. Örnekte olduğu gibi sorunların temelini bulmak olumsuz yönlerimizi olumluya çevirme amacımızda bizlere yardımcı olacaktır

*Yaratılış olarak her insan farklıdır. Bu nedenle de her insanın beklentileri, olaylar karşısında ki tepkileri ve kendisinde görmek istediği donanı yönleri farklıdır. Kişisel gelişimin amaçlarından biri de  her bireyin kendine has ve ona yönelik verim alabileceği noktaları belirlemektir.

*Kişisel gelişimin önemli amaçlarından biri de ulaşılmak istenen sonuca götürecek hedefler belirleme, bu hedeflere ulaştıracak yöntemleri, düşünce ve fikirleri sunmaktır. Zaten kişisel gelişim çözüm üretmeye yarayan yöntemler bütünüdür.

KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN ATACAĞIMIZ ADIMLAR NELERDİR

-Kişisel Gelişim için hayatımızda çeşitli faaliyetleri alışkanlık haline getirmek verimli bir başlangıç olacaktır. Kitap okumak, yeni dil öğrenmek, sanatla uğraşmak, gezi programlarına katılmak, hobiler edinmek, sivil toplum etkinliklerine katılmak ve bunlar gibi çoğaltılacak örneklerin olduğu çalışmaları hayatımıza katmak bizlere yeni ufuklar açacaktır.

-Sadece yeni şeyler öğrenmek yeterli değildir. Önemli olan nokta öğrendiğimiz şeyleri hayatımızda uygulamaya geçirmektir. Bu sayede teni alışkanlıklar edinmemizde kolaylaşacaktır.

-Yeni fikir ve düşüncelere açık olmalıyız. Hayat sürekli değişimler ve gelişimler sunan bir zaman dilimidir. Bu değişimlere uyum sağlamanın ve kendimiz içinde güzel adımlar atmanın en güzel yolu da yenliklere açık olmaktır. Çünkü değişim için yenilikleri hayatımıza katmamız gerekmektedir. Hep aynı fikir ve yaşam tarzında ısrar edersek aynı noktada kalmamız kaçınılmaz olacaktır. Bu da kişisel gelişimde engeller zinciri olarak karşımıza çıkacaktır.

- Hayatımıza giren yenilikler yaratıcı fikirler üretmemizde bizlere yardımcı olacaktır. Yeni keşifler, yeni insanlar, yeni mekânlar bizlere yapacak yeni çalışmalarımızda fikir açısından zenginlik sunacaktır. Geçmişte yaşantımızda hiç denemediğimiz belki de önemsiz gördüğümüz şeyler daha anlamlı gelmeye başlayacaktır. Örneğin kendimizi sanata karşı hiç ilgisiz olarak görürken, bu alanla ilgili bilgiler edinmek sergi vs. etkinliklere gitmek önyargılarımızı değiştirecektir. Bu sayede belki de yetenekli olduğumuz yönlerimizi fark etmemiz kolaylaşacaktır. Unutulmaması gereken önyargılarımızın birçok konuda bizlere engel olduğunun farkına varmamız ve bunu yenmek için merak ettiğimiz şeyleri araştırıp denemek ve hayata geçirmek atacağımız sağlam adımlardan biri olacaktır.(Devam Edecek )