Kızıl saçlı çocuğun siyah önlüğünün beyaz yakası yoktu. Lastik ayakkabıları yırtıktı

Çanta yerine kullandığı naylon poşetin içi görünüyordu o gün ders çıkışı öğretmeniyle göz göze geldi. hiç konuşmadılar hafiften başını okşadı çok sevdiği öğretmeni.

Aksayarak evinin yolunu tuttu. Ayakkabıları ayağını acıtıyor her adım atışta acı çekiyordu.

Yarın öğretmenler günüydü içindeki duygular öylesine yoğundu ki acaba nasıl bir hediye götürmeliyim diye düşündü. Güzel bir dolma kalem geçirdi aklından. Ama imkânı da yoktu. Akıllına bir fikir geldi. Resim defterinden bir yaprak kopardı. Siyah kalemini çıkardı, Türkçe kitabını cetvel gibi kullanarak  öğretmenim seni çok seviyorum diye yazdı.

Yazının iç kısımlarını kırmızı dut renginde boyadı katladı naylon çantasına koydu.

Sabah koşarak okula vardığında ders başlamak üzereydi.

Tüm arkadaşlarının ellerinde çiçekler vardı bazılarının ellerinde özenle sarılmış kurdeleli paketler.

Öğrenmen sınıfa geldiğinde herkes elindekini sırasıyla uzattı.

Sarı saçlı çocuk sırasından bile kalkmadı. Öyle ya yazdığı yazıdan hiç kimsede yoktu. Yazdığı kâğıt parçasını nasıl verebilirdi ki.

Ders bitmiş teneffüs zili çalmıştı çocuklar buyurun dedi öğretmen. Sınıftan çıkarken kızıl saçlı çocuğun omzuna dokundu okul çıkışında sen yanıma uğra olur mu? olur öğretmenim der gibi başını öne eğdi.

Okul dağıldığında sıkıla büzüle öğretmenin yanına gitti.

Müdür odasına doğru yürüdüler.

İkisinden başka kimse yoktu yanlarında.  Öretmeni masanın yanındaki dolabı açtı, içinden bir paket  çıkardı yepyeni bir sırt çantası. Bir adet siyah önlük birde spor ayakkabı çocuğa uzattı hadi giy bakalım bunları dedi.  

Kızıl saçlı çocuk mahcup bir şekilde öğretmenler gününü kutlarım ben bir hediye alamadım öğretmenim dedi. Çocuk giyinirken dur bende çantanı yerleştireyim dedi. Naylon torbadaki kitapları çantaya yerleştirirken. Kocaman yazılarla SENİ ÇOK SEVIYORUM ÖGRETMENİM  yazını gördü bu ne diye sordu.

Size verecektim öğretmenim ama veremedim iste.

Öğretmen kızıl saçlı çocuğu kucakladı. Biliyormuşsun dedi bugün aldığım en güzel hediye. Çocuğun yüzünde gülücükler oluşmuştu.

O kızıl saçlı çocuk da yıllar sonra bir üniversitede öğretmen olmuştu..

Öğretmenler günü kutlu olsun