Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma: “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşatacak.

Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2021 yılında da devam ediyor. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 21 ülkede toplam 150 bini aşkın hisselik kurban kesmeyi hedefliyor” dedi.

YURT İÇİ İLE YURT DIŞI KURBAN BEDELİ TEK FİYAT 1050 TL

Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içi ve yurt dışı için 1050 TL olarak belirledi. Yurt dışından vekâlet vermek isteyenler ise 125 Dolar veya 105 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

VEKÂLETLE KURBAN KESİMİNDE KIZILAY MODELİ ÖRNEK OLUYOR

Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

KIZILAY İLE İYİLİK SINIRLARI AŞIYOR

Söz konusu iyilik olunca sınırları ortadan kaldıran Kızılay, hayırseverlerin kurban vekâletlerini 2021 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Bosna Hersek, Azerbaycan, Filistin (Kudüs/Gazze), KKTC, Yemen, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Irak, Suriye, Güney Sudan, Sudan, Somali, Senegal’in bulunduğu delegasyonlar ile Karadağ, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Tanzanya olmak üzere 20 ülkede kesecek. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanları, kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek Kızılay uzmanları aracılığıyla dağıtacak.

KURBAN VEKALETİ KIZILAY’A NASIL VERİLİR?

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, Üniversite Mahallesinde Şehit Ömer Halis Demir Caddesinde bulunan Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanlığına gelerek bizzat vekaletlerini verebilirler,  bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından, internet bankacılığından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebilecekler.

Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi iletişim numaraları:

Şube Telf: 0338 213 11 50

Şube Cep: 0552 168 17 44