Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2021-2022 eğitim öğretin yılı güz yarıyılı bütünleme sınavları olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Planlanan tarihte yapılamayan bütünleme sınavları nedeniyle özellikle il dışından Karaman’a gelen binlerce üniversite öğrencisi mağdur kaldı. Üniversite rektörlüğüne bütünleme sınavlarının çevrimiçi yapılması konusunda talepte bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen öğrencilerin hayalleri de suya düştü.

“OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI DEVAM ETSE DE YÜZ YÜZE YAPILACAK”

Öğrenciler bütünleme sınavlarının çevrimiçi olarak yapılması istemi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi KMÜ)  Rektörlüğü tarafından olumsuz karşılandı. Üniversite tarafından he ne kadar olumsuz hava koşulları devam etse de bütünleme sınavlarının yüz yüze yapılacağı bildirildi.

KMÜ tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada:

“Her ne kadar olumsuz hava koşulları devam etse de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır.

Yunus Emre Yerleşkesinde (KMÜ Merkez Yerleşke) sınava girecek öğrencilerden ulaşım sorunu yaşayan öğrencilerimiz, sınav tarih ve saatinden önce üniversitemiz Kazım Karabekir MYO, Ermenek MYO, Yüksekokul sekreterliklerine ulaşmaları halinde Kazım Karabekir MYO, Ermenek MYO'nda ilan edilen sınav tarihinde sınava alınacaktır.

Bulundukları KYK yurtlarından üniversitemiz merkez yerleşkesine ulaşım sorunu yaşayanlar için, üniversitemiz tarafından yurtlardan yerleşkemize saat başı servis imkânı sağlanacaktır. Ulaşılmaması durumda 0338 226 22 27 numaradan iletişime geçebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.