Dünya Diyetisyenler Günü dolayısıyla düzenlenen program Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Levent'in açılış konuşması ile başladı.

Doç. Dr. Levent, diyetisyenlik mesleğinin tarihçesinden bahsederek, "Önemi her geçen gün daha da iyi anlaşılan beslenme ve buna bağlı olarak diyetetik, her disiplini ilgilendiren bir alan olması nedeniyle günümüz dünyasında sayısız bilimsel araştırma ve yayın konusu olmaktadır. Fakat gelişen teknolojinin etkisi ve medya aracılığı ile toplumda her geçen gün birbiri ile çelişen ve yanıltıcı haberlerle beslenme konusunda bir kargaşaya neden olunmaktadır. Bu durum, birer sağlık profesyonelleri olan diyetisyenlerin önemini ve bu mesleğe olan toplumumuzun ihtiyacını bir kez daha göstermektedir." dedi.

Açış konuşmasının ardından Diyetisyen Şule Arslan, 'Klinikte Nutrigenetik Yaklaşımlar' konusunda, Diyetisyen Okan Ak, 'Spor ve Diyet İlişkisi' konusunda, Diyetisyen Ali Habacı ise 'Ofis Diyetisyenliği ve Güncel Kariyer Seçenekleri' konusu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. 

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen söyleşide diyetisyenler öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşi, Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluk Başkanı Abdullah Akbulut'un teşekkür konuşmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.