Medya alanındaki çalışmaları ile tanınan Volkan Yeniçeri ve Bilal Kösreci'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Can, “Yeni Medya bölümü olarak öğrencilerimizin motivasyonları ve gelişimleri için alanında uzman kişilerle buluşmalarını ve onların deneyimlerini paylaşmalarını son derece önemsiyor ve destekliyoruz. Öğrencilerimizin sektöre hazırlanmaları için bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Konferans açış konuşmasının ardından Bilal Kösreci ile Volkan Yeniçeri öğrencilere kariyer gelişimi, ekipman tanıtımı, çekim, kurgu-montaj uygulaması hakkında bilgiler aktardılar.

Sektöre dair bilgi ve tecrübelerini öğrencilere anlatan konuklar, "Elinizde bulunan ekipmanlarla sürekli üretin. Hem teorik anlamda hem de uygulama anlamında kendinizi yetiştirin. Bol bol sinema filmleri izleyin, kısa film çekin, yarışmalara katılın ve destek alın. Üniversiteden mezun olurken ne kadar dolu olursanız sizin için iş hayatınızda o kadar büyük kolaylık olur." diye tavsiyelerde bulundular.

Konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.