Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından yürütülen “Karaman Enerji Verimlilik Merkezi Projesi" kapsamında Karaman’da kurulacak olan Enerji Verimliliği Merkezinin tanıtım seminerlerinin ilk ayağı Kırıkkale Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Seminere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner ile KMÜ Enerji Sistemleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Selmin Ener Ruşen'in yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri, Kırıkkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri ile akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Koordinatörü Numan Katıksız yaparak desteklenen proje ve önemini vurguladı. Ayrıca davetli konuşmacılar tarafından “Enerji Verimliliği ve Önemi”, “Sanayi-Bina Enerji Verimliliği Uygulamaları” gibi konulara değinildi. Ardından “Karaman Enerji Verimlilik Merkezi” Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Selmin Ener Ruşen, projenin kapsamı ve önemini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Ener Ruşen seminerde KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’nin dördüncü, KOP bölgesinin ilk Enerji Verimliliği Merkezinin Karaman’da kurulacağını söyleyerek şunları dile getirdi: "Karaman Enerji Verimlilik Merkezi Projesi kapsamında Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesi genelinde enerji verimliliğin arttırılması ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca bölge genelinde ihtiyaç duyulan Enerji Yöneticisi sayısının bu proje sayesinde arttırılarak verimlilik konusunda sürdürülebilirliğin sağlanmasını amaçlamaktayız."

Seminer teşekkür belgeleri ve plaket takdiminin ardından sona erdi.