KMÜ Turizm ve Otelcilik, Aşçılık ve Rekreasyon Öğrencilerine Uygulama İmkanı

Uygulama Oteli, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Turizm ve Otelcilik, Aşçılık ve Rekreasyon Programı öğrencilerine staj ve uygulama imkanı sağlarken ilçedeki konaklama, ikram ve organizasyon hizmetlerine de altyapı desteği sunacak.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu'nun imzasıyla yürürlüğe giren protokol kapsamında Uygulama Oteli'nin yapılacağı arazi, Belediye tarafından üniversiteye devredildi. Protokole göre ayrıca Belediye, inşaat sırasında elektrik, kanalizasyon ve su gibi altyapı hizmetlerini sağlayacak.

Uygulama Oteli inşaatı için zemin etüt, teşhir-tanzim projeleri ile bunlara ilişkin her türlü detay projeleri üstlenecek olan Üniversite, ayrıca yapım işi ile ilgili ödenek, ihale gibi işlemleri yürütecek. Uygulama Oteli'nin yapımı ile ilgili her türlü gider yine Üniversite tarafından karşılanacak.

İmza töreninin ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan KMÜ Ermenek Uygulama Oteli'nin hem KMÜ öğrencileri ve mensupları hem de Ermenek'teki turizm, otelcilik ve ikram hizmetleri sektörü için son derece önemli olduğunu belirterek protokolün hayırlı olmasını diledi.