Konya Anadolu Media Group KonTV Bölgesel televizyon kanalına gerçekleştirilen teknik geziye  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim E. Bilici ve 40'a yakın Yeni Medya Bölümü öğrencisi katıldı.

Teknik gezi programını değerlendiren Doç. Dr. İbrahim E. Bilici, “Böylesine gelişmiş tam profesyonel bir televizyon kanalını gezmek, yapılan işleri görmek yeni medya eğitimi alan öğrencilerimizin ufkunu açtı. Bu gezi yoğunlaştırılmış bir ders gibi oldu, bir televizyon kanalının teknik ekipmanından stüdyo tasarımı ve dekoruna, program formatlarından program içeriği hazırlamaya, mesleğin keyifli yönlerinden güçlüklerine kadar çok çeşitli konuda pek çok şey öğrenildi. Bu teknik gezi, yeni medya öğrencileri için önemli bir bilgilenme ve bakış açısı geliştirme imkanı oldu, çok yararlı oldu” dedi.

Konya Anadolu Media Group KonTV Bölgesel TV kanalı stüdyolarını gezen öğrencilere KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ile Sorumlu Yayın Müdürü Mesut Uysal eşlik etti.

Öğrencilere stüdyoları gezdirerek 25 yıllık yayıncılık deneyimlerini paylaşan Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, "Yayıncılık hayatı artık dijitale taşındı. Bizler de KonTV olarak yayınlarımızı dijital mecralarda da yayınlamaktayız. Sürekli eski dönemlerden bahsetmeyelim ve yeni döneme ayak uyduralım. Gençleri de dinleyerek onlara fırsat vermeliyiz." dedi.

Gezi esnasında stüdyoların gezilmesinin ardından öğrencilerle röportaj yapıldı. Öğrenciler ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek hem KMÜ yöneticilerine hem de KonTV ekibine teşekkür ettiler.