Geçtiğimiz günlerde KMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımların hazırladığı dört proje yarışmanın ön elemesini geçerken son olarak yine Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu KMÜ İHATEK Takımı da insansız hava aracı (İHA) alanındaki projeleri ile yarışmanın ön elemesini geçmeyi başararak hibe almaya hak kazandı.

Teknofest’te KMÜ’yü İnsansız Hava Aracı Yarışması Kategorisinde temsil edecek olan proje, rastgele yerleştirilmiş iki havuz arasında otonom olarak hareket eden insansız hava aracı ile en kısa sürede en fazla suyu taşımayı hedefliyor.

“MESAFELER BAŞARIYA ENGEL OLAMAZ”

Projenin takım kaptanı Enes Düzen yaptığı açıklamada “Yarışmaya ait etkinlik takviminde Kovid-19 salgını sebebi ile küçük değişiklikler yapıldı. Fakat biz bu süreçte takım olarak çalışmalarımıza devam ettik ve ön elemeyi geçerek hibe almaya hak kazandık. Artık hedefimiz bir sonraki elemeyi de geçerek üniversitemizi Teknofest'te en iyi şekilde temsil etmek. Gaziantep’ten güzel bir derece ile döneceğimize inancımız tam. Bu süreçte bize destek olan bütün hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

KMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Uğurcan İpek, Kübra Çöllü ve Enes Düzen’in oluşturduğu KMÜ İHATEK takımının akademik danışmanlığını Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı üstlenirken, akademik sorumlusu Arş. Gör. Berat Yıldız ve takım kaptanlığı görevini Enes Düzen üstleniyor. Ayrıca KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı, PTTO Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı ve KÜSİ Karaman İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı da projeye destek veriyor.