Gelişimi temel alan bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğinin sözünü veren Karataş kuracağı “Akademi Meclisi” ile birimlerin sorunları projeleri ve hedeflerinin irdeleyeceklerini ifade etti. 
Karataş İşçi, memur, öğrenci ve akademisyenlerin katılımı ile oluşturulacak mecliste Üniversitenin tüm kesimlerinin temsilinin mümkün olacağına vurgu yaptı. Rektör adaylığını KMÜ personeline gönderdiği bir mektup ve yapılacak çalışmaların yer aldığı bir broşür ile duyuran Karataş Üniversitenin gelişmesinin ilk aşamasının çalışanlara verilen önemden geçtiğine dikkat çekti.
Birlikte yönetim ve ortak aklın başarının sırrı olduğuna dikkat çeken Karataş “bir kurumda çalışan personellerin mutlu ve müreffeh olması o kurumun başarısının temelini oluşturur. Hiçbir yönetici tek başına alacağı kararlar ile kurumunu başarıya taşıyamaz. Onun için öncelikle KMÜ ailesinin kendi içinde ihtiyaçlarına cevap verecek bir ortamın oluşturulmasına özen göstereceğiz” dedi. ‘Akademi Meclisi’ni bunun bir adımı olarak gören Karataş bu çalışmanın sorunların belirlenmesi ve çözülmesine katkı sağlamanın yanı sıra her kesimin kendini ifade edeceği ve yeni fikirlerin üretilip destekleneceği bir zemine de kavuşacaklarını savundu. Adil, demokratik, dürüst, şeffaf bir yönetim anlayışı vaat eden Karataş, personelin, 7 gün 24 saat kendisine ulaşabileceği, her tür fikir, öneri ve eleştirilerini dile getirebileceklerinin sözünü verdi. 
Rektör adaylığını duyurmasının ardından KMÜ personelline yaptığı ziyaretler ile istişarelerini sürdüren Prof. Dr. Karataş Rektörlüğün kendisine tevdi edilmesi halinde yapılacak çalışmaları anlatmaya devam ediyor. Görüşmelerinde personelin görüşlerini de alan Karataş süreçte meslektaşlarından destek istiyor.