Namık Ak’ın istifasının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğüne vekâleten Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı atadı. Karaman’ın geçici olarak yürüttüğü görev için YÖK tarafından ilan yayımlandı.

KMÜ’nün 4 yıllığına emanet edilecek olan rektörlüğü için yayımlanan ilanın başvuru süreci Cuma günü tamamlandı. Rektörlük için yoğun talep olduğu, KMÜ’deki rektör adayanlarının haricinde başka il ve üniversitelerden birçok profesörün rektörlük için aday olduğu öğrenildi. KMÜ’de rektör adayı akademisyenlerin yanında daha önce rektörlük yapan isimlerinde olduğu, başvuruların toplamda 68 sayısına ulaştığı öğrenildi.

CEM ZORLU DA KMÜ REKTÖRLÜĞÜ'ne ADAY MI?

Adayların içerisinde en dikkat çekici isim ise süresi dolacak olan Necmeddin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cem Zorlu'nun KMÜ Rektörlüğü için iddia adildi.( Düzeltme: Haber merkezimizin ulaştığı son bilgiye göre şu an yurt dışında olan Zorlu'nun KMÜ'ye aday olmadığı, bir dönem daha mevcut görevine devam etmeyi düşündüğü bilgisine ulaştık)