Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yunan ordusunun Kıbrıs adasını Yunanistan’a bağlamak amacıyla Kıbrıs’taki Türk halkına yönelik giriştiği insanlık dışı uygulama ve katliamlar neticesinde kahraman ordumuz, 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs’a harekât düzenlemiş ve bu saldırılara son vererek adaya huzur ve barış getirmiştir. Barış Harekâtının sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutladığımız bu gün, milletimizin kahramanlığını, haksızlık ve zulümlere başkaldırısını, milli değerlerine olan bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir. Ancak bugün tarihten ders almayan Kıbrıs Rum kesimi ve Doğu Akdeniz’de çıkarı olan uluslar arası güçler, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine karşı cephe alarak yeniden milletimizin hakimiyet alanlarını ve ufkunu daraltma girişiminde bulunmaktadırlar. Devletimizin tüm tehditlere karşı Doğu Akdeniz’deki egemenlik sahasından vazgeçmeyeceğini ve milletimizin haklarını sonuna kadar koruyacağını tüm emperyal odakların yakın bir zamanda öğreneceğini ümit ediyoruz.

Bu vesileyle, 45 yıl önce yüz akıyla başlatılmış olan bu harekâtın adaya getirdiği barış ve huzur ortamının hiçbir zaman sekteye uğramamasını, milletimizin adadaki varlığının güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Tüm şehitlerimizle birlikte Kıbrıs şehitlerini ve gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyor; hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutluyorum.”