Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Babalar Günü, hayatımızda büyük bir öneme sahip olan ve varlığımıza güç veren babalarımızı hatırdan çıkarmamak, hangi yaşta olursak olalım onların doldurulamaz yerini daha iyi anlamak için tüm dünyada kutlanan önemli bir gündür.

Baba olmak, doğal ve biyolojik bir sürecin getirisi gibi dursa da her insan bu kavrama kendi ruhunu katarak babalığın birbirinden farklı sayısız şeklini ortaya koymaktadır. Babalık işte bu yüzden müstesna ve benzersiz bir olgudur. Her çocuğun babası yalnızca biyolojik olarak değil, ruhen de kendine özgüdür, tektir.

İnsanın gelişiminde vazgeçilmez yeri olan babalık kavramı, zengin içeriğiyle hayata dair oldukça önemli ipuçları sunar. Kişiye neşe ve güç katar, özgüven verir, kişinin gelecek hayalini ve hedeflerini şekillendirir, toplum karşısındaki duruşunu belirler, ayaklarını yere sağlam basmasını sağlar. Bu nedenle babalık, asla ihmal edilmemesi ve değersizleştirilmemesi gereken kutsal bir olgudur.

Babalarımızın bilinçli, duyarlı, baba olmanın sorumluluğunun farkında, öncelikle kendi ailesine ve çevresine, sonra da milletimize ve tüm insanlığa değer katma inancında olan, babalık meziyetlerine sahip, örnek kişiler olarak hayatlarımızın baş köşesinde yerlerinin olduğuna inanıyorum.

Baba olma şerefini en güzel şekilde taşıyan, ailelerine ve topluma rehber olan tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyor, kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”