Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki tarihî fermanıyla ilk kez devlet dili ilan edilen Türkçemiz, dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olup milletimizin var oluşunun, dünyaya bakış açısının, hayata yüklediği anlamın en yalın, en güzel ve en derin ifade şeklidir.

Milletimiz var olduğu günden beri Türkçemizle hayata gözlerini açıp Türkçemizle yummakta; hayata dair her ne varsa Türkçemizle yaşamaktadır. Milli benliğimizin ayrılmaz parçası olan dilimiz, kuşkusuz en büyük özeni, güveni ve takdiri hak etmektedir.

Dilimizi korumak ve geliştirmek bu dili konuşan herkesin omuzunda önemli bir sorumluluktur. Türk dilinin başkenti Karaman’da yaşamamız ve Karamanoğlu Mehmet Bey’in ismini taşıyan bir üniversitenin mensupları olmamız bizler için bir şeref kaynağı olmakla birlikte sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak Türkçemizle ilgili birçok önemli toplantıya ve işbirliği protokolüne imza attık. Üniversitemiz bünyesinde gerek Türk dili gerekse yabancı dillerle ilgili bölüm ve anabilim dalları açarak üniversitemizi bu alanda tanınan ve tercih edilen bir üniversite haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca ülkemizde dil konusunu stratejik planına ekleyen ve farklılaşma alanlarından birini 'Türk dili' olarak belirleyen tek üniversiteyiz. Türk dili ile ilgili hassasiyetimiz gerek akademik düzeyde gerekse sosyal ve kültürel alanlarda artarak devam edecektir.

Bu vesileyle, Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün 741'inci yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını en içten duygularımla kutluyor; dilimizin, devletimiz ve milletimizle birlikte ilelebet baki kalmasını temenni ediyorum.”