Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Prof. Dr. Namık Ak atandı.

Ak, göreve getirilmesinin ardından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine Rektör olarak atanmam vesilesiyle evvela Mevla-yı Zülcelal hazretlerine sonsuz şükürlerimi arz ediyorum. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Devlet Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, YÖK Başkanımız Sn. Prof. Dr. M. Yekta Saraç’a, kıymetli YÖK üyelerimize, STK yetkililerine, siyasi parti yöneticilerimize, emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunarım. Mevla’m utandırmasın, mahcup etmesin. Halisane duygularla dua eden, şahsımı cesaretlendiren, moral veren, kavli ve fiili duada bulunan, destekleyen, fedakâr, diğergam, gönül dostlarıma minnettarım ve kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederim.  

Rabbim sizlere, bizlere ve üniversitelerimize ilim, irfan eğitiminde asrın gereklerine göre hizmet etmeyi nasip eylesin. Üniversitemizin ileri düzeydeki üniversiteler seviyesine ulaşması, ülke kalkınmasına faydalı hizmetler sunması için bize güç versin. Sağlık, afiyet, huzur içinde hizmet etmeyi nasip eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Mevla’m siz arkadaş, kardeş ve dostlarımızın fani kardeşi için güzel düşündükleri nitelikleri bilfiil gerçekleştirmeyi nasip etsin. Hayra hizmete vesile kılsın.

Evrensel, girişimci, yenilikçi, araştıran, sorgulayan, dünya ölçeğinde ilk 500 üniversite arasında, Türkiye ölçeğinde araştırmacı, gözde, aranan, tercih edilen, bölge kalkınmasında öncü eylesin!                                                                                                                                                   

Gönülden, samimi kavli ve fiili duada bulunan siz gönüldaşlarıma, kardeşlerime teşekkür eder; selam, sevgi, hürmet ve dualarımı tekraren Arz Ederim. Huzurunuz daimî olsun.

Allah'a emanet olunuz!"