Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin resmi Youtube ve Facebook hesaplarından canlı yayınlanan programın ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Namık Ak olurken ikinci konuğu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal olmuştu.

Her pazartesi yayınlanan programın bu haftaki konuğu Rektörlük Türk Dili Bölümünden Öğr. Gör. Mestan Karabacak. Koordinatörlüğünü Muhammet Ali Orak'ın yaptığı programda Öğr. Gör. Karabacak, Türkiye Selçuklu Devleti döneminde Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Türkçenin resmi dil ilan edilmesi ve Türk Dil Bayramı üzerine söyleşide bulunacak.

Öğr. Gör. Karabacak programda ayrıca "Karaman'da Türk Dil Bayramı nasıl başladı, Karamanoğlu Mehmet Bey'den kim niye rahatsız oldu, Yunus Emre'nin Türkçe için önemi nedir, Karaman'ın Türk dili tarihindeki yeri nedir" gibi sorulara yanıt verecek.

KMÜ Yunus Emre ve Türkçe Yılı Koordinatörü Muhammet Ali Orak'ın yönlendiriciliğinde gerçekleştirilecek olan program, 17 Mayıs 2021 Pazartesi Günü Saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

Üniversitenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak programda KMÜ Rektörlüğünün himayelerindeki Musiki Topluluğu tarafından Yunusça müziklere de yer verilecek.

Programa ilişkin soru ve görüşler 0536 894 4070 numaralı Whatsapp hattı üzerinden ve sosyal medya hesaplarından iletilebilir. Programın yayımlanacağı sosyal medya hesapları ise şöyle:

https://www.youtube.com/channel/UCI-8ZOK_VN-NEZKQEt2w-Gw

https://www.facebook.com/UniversiteKMU