Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi, tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, akademik kadrolara ilişkin kişiye özel ilanlarla gündemden düşmeyen üniversitelerin idari kadrolarına da benzer yöntemlerle atama yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada: “Daha önce kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen listeler kamuoyunun gündemini meşgul ederken, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bir sendikanın antetli kağıdı, sendika başkanının imzası ve kaşesiyle ortaya çıkan talep listesi rektör tarafından talimat listesi olarak algılanıyor ve istekler yerine getiriliyor. Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Necati Batur’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörüne verdiği kendi imzası ve kaşesi bulunan talep listesinde üniversite personelinin atanması istenen görevler belirtilmiş.

Listede yer alan isimlerden bazılarının üniversitede muhtelif görevlere atanmalarının işlerin nasıl yürüdüğünü gösterdiğini, ahbap çavuş ilişkisini, torpili doğrular nitelikte olduğunu söyleyen üniversite çalışanları, “Bir rektörün, ehliyet ve liyakati göz ardı ederek bir sendikadan aldığı talimatla iş tutması üniversiteyi yöneten anlayış hakkında fikir vermektedir. Torpille yönetilen, bir sendikanın emir eri gibi talimatla atama yapılan bir üniversitede ne bilimsel bir çalışma ne de çalışma barışının olması beklenebilir. Bu durum, ehliyet ve liyakati ağızlarından düşürmeyen, kendi adamları söz konusu olunca da hiçbir değer tanımayanların sendikal anlayışını da, ikiyüzlülüklerini, ahlaktan yoksunluklarını da ortaya koyması bakımından ibretliktir” ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdiler” sözleri kaydedildi.

“LİSTEDEKİ İSİMLER BİRER BİRER ATANIYOR”

Söz konusu açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi:  “Edinilen bilgiye göre, sendika başkanının imzasının bulunduğu listede olup da üniversitenin farklı birimlerinde görev alan isimler şunlar;

Prof. Dr. Gizem Saygılı, dekanlık talep etmiş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü yapılmış. Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Dalkılıç, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü talep etmiş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı yapılmış. Memur Özlem Terlemez, sekreterlik talep etmiş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sekreteri yapılmış.”