Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çocuk ve Yaşam Öğrenci Topluluğu Başkanı Zeynep Topbaş programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“ÖĞRETMENLİK BİLGİ MESLEĞİNDEN ÇOK DUYGU, ERDEM VE İLKE MESLEĞİDİR”

Topbaş, “Öğretmenlik bilginin yanı sıra duygu, erdem ve ilke mesleğidir. Öğretmenlik yalnızca okulda derslikte değil; yaşamın her alanında ilmi, bağımsızlığı, erdemi ilmek ilmek işlemektir. Başöğretmen Atatürk; ‘Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe düşüren de eğitimdir’ diyerek biz öğretmen adaylarına çağdaş ve medeni bir ulus olmanın yolunu göstermiştir. Öğretmen adayı olan bizler Türk milli eğitiminin temel amaç ve ilkeleri çerçevesinde kendi yeteneklerini bilen, geçmişini, özünü, sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek hedefindeyiz. Bizi bekleyen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz ve bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.” dedi.

Program, KMÜ öğrencisi Alperen Kaya’nın meddah gösterisinin ardından 'Öğretmen kimdir?' konulu video gösterisi ile devam etti. Programda KMÜ öğrencisi Eyüp Özdemir ‘Dünyanın bütün çiçekleri’ isimli şiiri seslendirirken Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sahneledikleri tiyatro gösterisi ile programa renk kattılar. Etkinlik, şehit öğretmenleri anlatan video gösteriminin ardından hediye takdimi ile sona erdi.