Personel ve Öğrencilere İşaret Dili Eğitimi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İslami İlimler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle üniversiteden 120 öğrenci ile 30 akademik ve idari personele 120 saat temel düzeyde işaret dili eğitimi verilecek. Beş ayrı grup halinde düzenlenecek eğitimlerin ilki 13 Şubat tarihinde başlayıp beşincisi 20 Kasım tarihinde sona erecek.
Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak, projenin üniversite personeli ve öğrencilerinin engelliler konusunda farkındalık kazanmaları ve engelliler ile toplum arasında köprü vazifesi üstlenerek engelli bireylerin sosyalleşmesine yardımcı olmalarını amaçladığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Başkonak, proje ile ayrıca üniversite yerleşkesinin genelinde açık ve kapalı alanlarda şimdiye kadar yapılan fiziki erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik uygulamalarına ek olarak tüm engel gruplarındaki bireylerle etkili iletişimin sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.
Engellilik konusunda yapılacak çalışmalarla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin engelsiz bir üniversite olmasının hedeflendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Başkonak, 2017 yılı boyunca devam edecek olan proje kapsamında 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenecek panel ve konferanslarda engellilik konusunda alanlarında uzman akademisyenler ve konuşmacıların da KMÜ'lülerle buluşturulacağını sözlerine ekledi.
Türk İşaret Dili Eğitimine başvurmak isteyenler ön başvuru formlarını ‘engelsizkampus@kmu.edu.tr’ e-posta adresine gönderecek. Başvuru sonuçları, eğitim tarihleri ve proje ile ilgili tüm bilgilendirmeler ise ‘www.facebook.com/EngelsizKampus’ adresi üzerinden yapılacak.
Öğrenci Ön Başvuru Formu için tıklayınız.
Akademik-İdari Personel Ön Başvuru Formu için tıklayınız.