Törene KMÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Mete Algen, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Kutsal, il ve üniversite protokolü ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açış konuşmaları ile devam etti.

“BEYAZ ÖNLÜK TECRÜBE VE BİLGELİKTİR”

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi açış konuşmasında diş hekimliğinin tarihi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Beyaz önlük; saflıktır, temizliktir, güç ve sorumluluktur. Üzerindeki lekeler çalışkanlık ve gururdur, düğmeleri zahmet ve özveridir. Beyaz önlük tecrübe ve bilgeliktir. Beyaz önlük giymek diş hekimliğinin ilk göstergesidir. Bu meşakkatli yolda hepinize başarılar diliyorum.”

“ÖNCELİĞİMİZ ETİK VE AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK”

Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Mete Algen ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Karamanoğlu Mehmet Bey’i ve Ahmet Keleşoğlu’nu iyi tanıyın. Önceliğiniz her zaman etik ve ahlaki değerlere sahip çıkmak olsun. Çalışkan, dürüst ve ilkeli bir eğitimin ardından hekim olarak çalışma hayatına gireceksiniz. Hepinizi tebrik ediyor ve sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

“BEYAZ ÖNLÜĞÜN ÜZERİNE DÜŞEN KAN ONUN ŞEREFİDİR”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş da beyaz önlüğün önemine değinerek, “Bütün renkler aynı hızda kirlenir fakat beyaz renk kiri daha çabuk gösterir. Beyaz önlüğün üzerine düşen kan onun şerefidir. O kan, çalışmanın ve hastaya hizmetin işaretidir. Beyaz önlüğün beyazlığını korudukça önlüğün şanını ve şerefini de korumuş olacaksınız.” dedi.

Prof. Dr. Dursun Odabaş konuşmasının son bölümünde Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin Selçuk Ecza Holding bünyesinde yer alan Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın bağışları ile yapıldığını hatırlatarak böylesine güzel ve faydalı bir fakültenin kurularak KMÜ ve Karaman’ın hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin hazırladığı slayt gösterisi ve müzik dinletisi ile devam eden program, öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile sona erdi.