Toplantıya KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ve üniversitenin Kalite Komisyonu üyeleri katıldı. Yapılan toplantıda katılımcılar tarafından Kurum İç Değerlendirme Raporunda yer alan; "Kurum Hakkında Bilgiler, Kalite Güvencesi Sistemi, Eğitim–Öğretim, Araştırma, Geliştirme ve Toplumsal Katkı, Yönetim Sistemi, Sonuç ve Değerlendirme" olmak üzere altı ana başlık ve bunlara bağlı alt başlıklar değerlendirildi.

Toplantının başkanlığını yapan Prof. Dr. Ercan Oktay kalitenin dinamik bir süreç olduğunu, üniversitenin tüm birimlerinde kalite anlayışının kabul edildiğini, yeni Stratejik Plan döneminde mevcut uygulamaların bu anlayış çerçevesinde geliştirilerek kalite anlayışının üniversitenin bir yaşam döngüsü haline getirileceğini belirtti. Prof. Dr. Oktay ayrıca mayıs ayında gerçekleşecek olan dış değerlendirme sürecine üniversitenin hazır olduğunu ifade etti.

Toplantının sunumunu yapan Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hidayet Akman ise Kalite Güvence Sisteminin planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma (PUKÖ) döngüsünün kapatılması esasına dayandığını belirtti. Akman ayrıca üniversitede  Yönetim Bilişim Sisteminin kullanılmaya başlaması ile birlikte Kalite Güvence Sisteminin etkinliğinin artırılması ve sürekliliğin sağlanmasına yönelik önemli bir aşamanın tamamlandığına dikkat çekti.

Toplantı, rapor üzerinde yapılan değerlendirme ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.