Kemal Kaynaş Stadyumu’nda 23 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da başlayan törene üst düzey protokol üyelerinin yanısıra üniversitenin idari ve akademik personeli, öğrenci aileleri ve Karaman halkı katıldı.

Ellerinde Türk bayrağı ve KMÜ flaması ile coşkuyla stadyum geçiş alanına giren mezunlar, her okulun farklı olan binişleri ile renkli bir görüntü oluşturdu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin modern dans ve jimnastik gösterileri beğeniyle izlendi.

Törende konuşan KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir, mezun arkadaşlarının bir üniversite diploması almalarının yanında her açıdan donanımlı bireyler olarak topluma yarar sağlayacağına inandığını belirtti, tüm öğretim elemanlarına, ailelere ve törene katılanlara teşekkür etti.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasında mezunların yaşamında en değerli anlardan biri olan mezuniyet töreninin coşkusunu hep birlikte yaşamanın mutluluğunu ifade etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mezunlarının her alanda nitelikli insan olarak yetiştirilmelerine önem verildiğini belirtti. Törenin öğrencilerin olduğu gibi üniversite çalışanlarının da gurur günü olduğunu belirten Rektör Gökmen, stadyumdaki yüzlerce aile ve tören alanındaki öğrenciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan olan KMÜ Öğrencisi Ali Gürbüz’e hediyesinin verilmesinin ardından, okul birincileri isimlerini onur kütüğüne çaktılar. Mezunlara, her akademik birimdeki bölüm başkanları ve program öğretim elemanları tarafından diplomaları verildi.

Üniversite eğitim sürecinin doruk noktası olarak sembolleşen kep atma anı, aileler ve öğrencilere duygulu anlar yaşattı. Toplu halde defalarca kep atan mezunlar, hem üniversiteden mezun olmanın, hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadılar. Stadyumu tamamen dolduran gururlu aileler ve Karaman halkı eşliğinde tören, şölen havasında sona erdi.

5. bahar şöleni kapsamında mezuniyet töreninden sonra yapılacak konserin organizasyonunu üstlenen firma, teknik yetersizlikleri nedeniyle Emre Aydın’ın vereceği konseri gerçekleştiremedi. Firma hakkında yasal işlemler başlatıldı.