Habitat Derneğinin Sürdürülebilir Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen eğitimde Feyzullah Fatih Görünü konuşmacı olarak yer alırken eğitime çok sayıda öğrenci katıldı.

Habitat’ın 1997’den bu yana Türkiye’nin 81 ilinde binlerce genç gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Görünü, “Habitat; din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ayırımı yapmaksızın toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışır. Kuruluşumuz aynı zamanda yönetişim, bilişim, finansal bilinç ve girişimcilik alanlarında kapasite artırıcı projeler uygulayarak; yerel, ulusal ve küresel düzeyde kamu politikalarına katkı verir.” dedi.

Görünü, öğrencilere finansal bilinç ve okuryazarlığının arttırılması, tasarruf alışkanlıklarının geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Görünü tavsiyelerini şöyle sıraladı: “Gelirinizden fazla harcamayın ve nereye ne kadar harcadığınızı mutlaka yazın. Harcama yaparken bunun bir ihtiyaçtan mı yoksa istekten mi kaynaklandığını düşünün. Ödeme planı yapmaya ve ödemelerinizi düzenli olarak gerçekleştirmeye gayret gösterin. İndirimleri ve pazarlama taktiklerini dikkatle inceleyin.”

Eğitim, Görünü’nün kredi kartı kullanımı ile ilgili ipuçlarını paylaşması ve katılımcılara sertifika verilmesinin ardından sona erdi.