Educamper Firma Yetkilisi Hulusi Oflaz, konuşmacı olarak yer aldığı seminerde öğrencilere firma hakkında bilgiler vererek staj yapmanın ve kariyerlerini planlamanın öneminden bahsetti.

Oflaz, Educamper’in Türkiye’nin en büyük öğrenci platformu olmak hedefiyle yola çıktığını belirterek, “Firmamızda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler akademik bilgilerinin yanı sıra kurumsal bir firmanın kendilerinden ne beklediğini bilmenin avantajı ile staj veya iş hayatlarına daha sağlam adımlarla giriş yapar.” dedi.

Oflaz daha sonra öğrencilere staj yapmanın önemi, özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, mülakat teknikleri gibi farklı konularda bilgi verdi. Staj yapmanın öğrencilerin kariyer gelişimlerinde büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Oflaz, “Öğrencilik yaşantısında yapılan staj, mezun olduktan sonra işe başlama sürecinde ve sonrasında muhakkak işinize yarayacaktır. Staj esnasında size yalnızca fotokopi çektirmiş dahi olsalar ileride mutlaka bunun faydasını göreceksiniz. Staj sizi iş hayatına hazırlayan bir süreçtir ve bu süreci en iyi şekilde kullanarak kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız.” şeklinde konuştu.

Özgeçmiş hazırlarken sıkça yapılan yanlışlardan bahseden Oflaz, işverenlerin başvuruda bulunan adayları tanımalarına imkân veren özgeçmişlerin açık ve net bir şekilde hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, “Özgeçmişlerde yanlış veya öylesine yazılmış bilgi kesinlikle kullanmayın. Hoş görünüyor diye yazacağınız birkaç hobi bile iş görüşmesine çağrıldığınızda başınıza büyük işler açabilir.” dedi.

Mülakat teknikleri hakkında da bilgi veren Oflaz, mülakatlarda ne istediğini bilen bireylerin daha başarılı olduğunu hatırlatıp mülakatlar için genel geçer soru tipleri ve cevapların çok işe yaramayacağını dile getirdi. Oflaz, iş başvurusunda bulunan adayın başvuruyu yaptığı kuruma ve birime uygun bir şekilde mülakata hazırlanması gerektiğini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşverenlerin adayları seçmesi ne kadar normalse adayların da çalışacakları kurumu seçerken tercihte bulunması o kadar normal bir durumdur. Mülakatları gözünüzde büyütmeyin. Siz de çalışmak istediğiniz firmaları seçerek yalnızca o kurumun mülakatına katılabilirsiniz. Üniversite eğitiminiz boyunca kendinizi iş hayatına hazırlayarak mezun olduktan sonra daha donanımlı bireyler olabilirsiniz. Bu, sizi iş başvurularında diğer adayların bir adım önüne taşıyacaktır.”

Seminer, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve onurluk takdiminin ardından sona erdi.