Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat, Mühendislik ve Kamil Özdağ Fen Fakülteleri ortak bir törenle mezuniyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

“Hayatımızın bir sayfasını kapatırken diğer sayfasını yeni umutlarla açıyoruz”

Tüm fakülte öğrencilerinin tören alanındaki yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi birincisi İbrahim Balcı yaptı. Zamanın su misali akıp geçtiğine dikkat çeken Balcı, “Dört yılık üniversite hayatımızı burada noktalanıyoruz. Hayatımızın bir sayfasını kapatırken diğer sayfasını yeni umutlarla açıyoruz. Asıl önemli olan bundan sonraki yaşantımızda yapacaklarımızdır. Tarihten aldığımız ilhamla birey olarak hangi işle uğraşırsak uğraşalım yetenekli ve çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi.

“Dört yıl nasıl çalıştıysak bundan daha fazlasını ortaya koyacağız”

Tören, Mühendislik Fakültesi birincisi Büşra Güngörer’in konuşması ile devam etti. Bugünün mutlu bir başlangıç olduğunu hatırlatan Güngörer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayalini kurduğumuz mühendislik mesleğini icra edebilecek bir güne ulaştık. Gece gündüz çalışarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Dört yıl nasıl çalıştıysak bundan daha fazlasını ortaya koyacağız. Kıymetli ailelerimizin sayesinde bu mutlu günü yaşıyoruz. Onların emeklerinin karşılığını ödeyebilme dileklerimle tüm arkadaşlarımı kutluyor, eğitim süresince hep yanımızda olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

“Bu yolda bana eşlik eden herkese teşekkür ediyorum”

Kamil Özdağ Fen Fakültesi birincisi Seda Zavrak’ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı törende fakülteyi ikincilikle bitiren Ayşenur Bir konuşma yaptı.  Bir, üniversite yaşantısı boyunca çok değerli insanlar tanıdığını belirterek, “Bu yolda bana eşlik eden tüm sınıf arkadaşlarıma ve hocalarıma gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Engelli olmak, hayatı yaşamak için bir engel değildir”

Fakülte birincilerinin ardından Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Ayşe Erkaraman bir teşekkür konuşması yaptı. Erkaraman, “Bir vefa borcunu ifade etmek amacıyla bu konuşmayı yapıyorum.

Engelli bir birey olarak dünyaya geldim fakat annemin çabalarıyla yılmadan çalıştım ve şimdi mezun olma mutluluğunu yaşıyorum. Engelli olmak, hayatı yaşamak için bir engel değildir. Emekleri için anneme ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“Her daim pozitif olmaya, kendinize ve çevrenize iyilik yapmaya gayret gösterin”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ise KMÜ’nün öğrencilerine çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyi kazandırdığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gençlerimizi bilim dünyasının gelişmelerinden haberdar olan, zamanın koşulları hakkında bilgi sahibi, üretmeye ve çalışmaya istekli, vatanına milletine bağlı, topluma ve çevreye duyarlı, vefalı ve sevgi dolu bireyler olarak yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Bu vesileyle öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve onları sağlam temeller üzerinde geleceğe hazırlamak adına gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm akademisyenlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektör Akgül konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Hayatınızın bundan sonraki aşamasında birer üniversite mezunu olarak insanlar arasında yer edinecek; tavırlarınız ve düşüncelerinizle toplum tarafından dikkatle takip edileceksiniz. Bu bilinçle, konuşmalarınıza ve davranışlarınıza daha fazla dikkat etmeli, daha çok okumalı ve araştırmalı, üslubunuzu ve karakterinizi net bir şekilde ortaya koymalı, örnek bir kişilik olmaktan çekinmemeli ve kaçınmamalısınız. Her daim pozitif olmaya, kendinize ve çevrenize iyilik yapmaya gayret gösterin. Hatalarınızı kabul edin ve hiç vakit kaybetmeksizin yanlıştan dönmeye çalışın. Böyle yaptığınızda hayat size istediğinizden daha fazlasını verecektir, bundan emin olun. Her birinize güzelliklerle dolu, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından fakültelerinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilirken mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet andının okunmasının ardından mezuniyet keplerinin havaya fırlatılması ile sona erdi.