KMÜ, sıfır atık vizyonuna katkıda bulunmak isteyenler için benzersiz bir fırsat sunuyor. Atık Yönetimi Yüksek Lisans Programı ile sürdürülebilir bir gelecek için çevre koruma konularında öğrencilerin donatılması hedefleniyor. Programdaki dersler, geri dönüşüm ve atık azaltma tekniklerinden, yenilikçi sıfır atık stratejilerine kadar geniş bir yelpazede ilerleyecek. Mezunların özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için değerli atık yönetimi stratejileri geliştirebilecek donanıma sahip olması hedefleniyor.

Fen Bilimleri Enstitüsüne 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Çevre Koruma Teknolojileri Anabilim Dalı Atık Yönetimi Programı tezli yüksek lisans programına 12, tezsiz yüksek lisans programına ise 50 öğrenci alınacak. Tezsiz yüksek lisansa başvurularda herhangi bir lisans programından mezun olmak yeterli olacak ve ALES şartı aranmayacak.

Lisansüstü programın ilanlarına başvurular https://obs.kmu.edu.tr/oibs/ina_app/  adresinden yapılabilecek. İlanlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://kmu.edu.tr/fbe  adresinden ulaşılabilir.