“2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” nedeniyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bilimsel dergileri, özel sayı hazırlıklarına başladı. İlk özel sayı ise Türk Dil Bayramı’nda KMÜEFAD’dan geldi. 2018 yılında yayın hayatına başlayan, sosyal ve beşeri bilimler alanında özgün makalelerin yer aldığı KMÜEFAD, ulusal ve hakemli akademik bir dergi statüsünde olup yılda iki kez yayımlanıyor.

KMÜEFAD’ın son sayısı “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı”na özel olarak hazırlandı ve “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” temasıyla çıktı. Editörlüğünü Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın, özel sayı konuk editörlüğünü ise Dr. Kemal Göz, Dr. Kerim Sarıgül ve Dr. Semih Babatürk’ün üstlendiği dergide sekiz araştırma makalesi, üç derleme makalesi, bir de kitap incelemesi yer alıyor. 176 sayfadan oluşan dergiye, https://dergipark.org.tr/tr/pub/efad adresinden ulaşılabiliyor.

KMÜEFAD, “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” nedeniyle ikinci özel sayısını ise yıl sonuna doğru çıkaracak. “Yunus Emre” özel sayısı olarak çıkacak dergi için şimdiden araştırmacılara makale çağrısında bulunuldu. Araştırmacılar; Yunus Emre’nin Hayatı, Eserleri ve Kişiliği, Yunus Emre ve Türkçe İlişkisi, Yunus Emre’nin Karaman ile İlişkisi, Yunus Emre’nin Türk-İslam Kültür ve Coğrafyasındaki Yeri ve Önemi, Yunus Emre’de Tasavvuf Anlayışı, Yunus Emre’de Hoşgörü ve İnsan Sevgisi, Yunus Emre’nin Felsefesi, Yunus Emre ve Tasavvuf Felsefesi, Yunus Emre’nin Birey ve Toplum Anlayışı gibi konu başlıklarında dergiye makale gönderebilecek. Editörlüklerini Doç. Dr. Alaattin Uca ve Doç. Dr. Ziyaeddin Kırboğa’nın yapacağı KMÜEFAD’ın "Yunus Emre" özel sayısı için son makale kabul tarihi ise 30 Eylül 2021.