Yürütücülüğünü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu’nun yaptığı, Doç. Dr. Mustafa Çevik, Dr. Öğr. Üyesi Elif Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Cihad Şentürk ve Arş. Gör. Dr. Deniz Gökçe Erbil’in uzman olarak yer aldığı proje 2020 yılı içerisinde 7 gün olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca projede çeşitli fakültelerden öğretim elemanları ve öğrenciler de eğitmen veya rehber olarak görev alacak.

Projenin amacı, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı, kısıtlı eğitsel imkânlara sahip ve akademik başarısı yüksek 8. sınıf öğrencilerinin, fen-matematik ve doğa bilimlerine olan ilgi ve farkındalıklarını arttırmaktır. Bu genel amaç çerçevesinde, Çoğlu, Kılbasan, Esentepe ve Morcalı ile şehir merkezinden bir ortaokuldan toplam 30 öğrencinin projeye katılması planlanmaktadır. Öğrenci seçiminde gönüllülük ve akademik başarı göz önünde bulundurulacaktır.

Proje kapsamında öğrencilerin bilimin doğasını tanımalarını, bilimi yerinde ve yaşayarak öğrenmelerini, doğadaki bilimi keşfetmelerini sağlamak ve onlara bilme karşı olumlu bakış açısı kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler fen-matematik ve doğa bilimlerine yönelik olarak deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, oyun, drama, gezi gibi yaparak-yaşayarak öğrenmenin temel alındığı zengin öğretim yöntemleriyle tasarlanmıştır.

Projede ayrıca Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Mersin’i Mut ilçesine bilimsel ve kültürel geziler düzenlenecektir.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için http://www.karamanbilimkampi.org/ adresini veya karamanbilimkampi (instagram) sayfasını ziyaret edebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Etkinlik programı proje web sayfasında yayınlanacaktır.