29 Mayıs 2007’de kurulan üniversitenin 14’üncü kuruluş yıl dönümü, 24-29 Mayıs 2021 tarihlerinde bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

24 Mayıs Pazartesi günü Mehter Yürüyüşü ve Türkçe Fermanı’nın okunmasıyla başlayacak kutlamalar, 14’üncü Yıla Özel KMÜ Sanatçılarının Resim Sergisi ve Geleneksel Türk Sanatları Sergisi’ne de sahne olacak. Programda ayrıca Yunus Emre Şiirleri Sergisi, Yunus Kitapları Sergisi, Ebru Yapımı ve Sergisi de yer alacak.

Bir hafta boyunca Folklor Gösterisi, Türk Dünyası Halk Ezgileri Konseri, Çeng Resitali, Tasavvuf Musikisi ve Bir Türkü Bir Hikaye Programı ile Türk kültürünün sanatsal ögelerine dikkat çekilirken Yunus Emre ve Türkçeye ilişkin düzenlenecek söyleşi ve konferanslarla dinleyenlere önemli bilgiler sunulacak.

TDK BAŞKANI, BİLİM İNSANLARI VE PROGRAM YAPIMCILARINDAN SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR

Programda 24 Mayıs Pazartesi günü saat 21.00’de, geçtiğimiz günlerde Yunus Emre Divanı’nın Vatikan nüshasıyla önemli bir bilimsel keşfe imza atan Doç. Dr. Himmet Büke, çevrim içi ortamda dinleyenlerle buluşurken 25 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, ‘Dünya Dili Türkçe’ başlığı altında Türkçenin başkentine konuk olacak.

Programda ayrıca Emekli TRT Yapımcısı Şükriye Turan, 26 Mayıs Çarşamba günü saat 11.15’te ‘İnternet Dili’ başlıklı söyleşisiyle Türkçenin kullanımına ilişkin önemli açıklamalarda bulunacak. Prof. Dr. Ziya Avşar ise 27 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’de çevrim içi ortamda Yunus Emre Okumaları’nın sekizinci programının konuğu olacak.

Karamanlı Şairlerden Yunus’a Şiirler’in de yer bulacağı kutlama programı, Yunus Emre’nin çağdaşı olan Mevlana Celaleddin Rumi’ye ait Mesnevi Okumaları’na da sahne olacak.

Programda 14’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde son iki yılda doçent ve profesör olanlara yönelik Akademik Atama ve Yükseltme Ödül Töreni’nin yanı sıra Kısa Film Yarışması’nın galası da yapılacak.

Kutlama Programı, 29 Mayıs Cumartesi günü Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın, kuruluş yıl dönümüne ilişkin yazılı ve görüntülü olarak yayımlayacağı kutlama mesajıyla son bulacak.

KMÜ 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı’na http://kmu.edu.tr/duyuru/18366/kmu-14-yil-kutlama-programi/tr adresinden ulaşılabilir.