Üniversitenin 2019-2023 Stratejik Planı'nın uygulamasını içeren Eylem Planı'na ilişkin 10-14 Aralık 2018 tarihleri arasında bir çalıştay gerçekleştirildi. KMÜ Çalıştay Salonunda düzenlenen çalıştayın ilk etabında üniversitenin akademik birim temsilcileri bir araya geldi.

Toplantılara katılarak çalıştayın çıktılarının kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Üniversitemizi, personelimizin değerli görüşleriyle ve katılımcılık esasıyla daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Her birinize yeni Stratejik Planımızı sahiplenerek çalışmalarımıza destek verdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür eder, başarılar dilerim." dedi.

KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay başkanlığında yürütülen toplantılarda dekan ve müdürler, bölüm başkanları ve öğretim elemanları gelecek beş yıla ilişkin akademik alandaki eylemlerini ortaya koymak üzere karşılıklı fikir alışverişi içerisinde değerlendirmelerde bulundular.

Üniversitenin Stratejik Planı'na yön vermek üzere bir araya gelen 294 kişilik akademisyen ekibi, akademik hedeflere ve stratejilere ilişkin eylemleri, bu eylemlerin risklerini, izlenme ve değerlendirme kriterlerini ve performans göstergelerini ele alarak akademik birimler bazında hedefledikleri eylem planlarına açıklık getirdiler.

Önümüzdeki günlerde idari personel ve öğrencilerle de yürütülecek olan çalıştayların ardından 2019 yılının ilk aylarında üniversitenin 2019-2023 Eylem Planı'nın yayımlanması hedefleniyor.