Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı, ziyarette yaptığı konuşmada; “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. KMÜ’ye fiziki olarak pek çok bina, tesis, fakülte, yüksekokul vb. kazandıran eski Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, kadrosuna ve çalışkan Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi Bey’e çok teşekkür ediyoruz.

Selçuk Üniversitesi; yıllar önce Konya’da küçük bir üniversite idi. Ancak Türkiye’nin en önde ve gözde üniversitelerinden biri haline gelmesinde Selçuk Üniversitesi merhum Rektörü Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Halil Cin iyi bir örnek modeldir.

KMÜ’ye alanında isim yapmış pek çok akademisyenin gelmesini arzu ve ümit ediyoruz. KMÜ maalesef çeşitli sebeplerle beyin göçü yaşamıştır. Değerli Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımızın gayretleri ve yeni bakış açılarıyla; bundan böyle KMÜ’ye beyin göçü olacağına inanıyoruz. Genç bilim adamı Rektörümüz ve ekibinin bunu başaracağını biliyoruz; kendilerine bu hususta da kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyoruz. Bu atamalar Karaman’da yeni bir heyecan yaratmış ve oldukça olumlu karşılanmıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak KMÜ’nün hak ettiği yere gelmesi; Karaman’ımızın gelişmesine de katkılar sağlayacaktır. Rektörümüz ve ekibinin başarısı için her türlü desteğimiz sürecektir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ise konuşmasında; “Memleketime hizmet etmeye geldim. Bizlere inanan ve güvenen başta Sn. Cumhurbaşkanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu sevgi ve güvenin hakkını vermeye çalışacağım. Mevcut kadromuz ve Türkiye’nin her üniversitesinden akademisyen getireceğimiz bilim insanlarıyla yeni bir ivme kazandıracağız. Çalışma barışı, sevgi, huzur, motivasyon  ve başarıya odaklanacağız. Üniversiteyi itibarlı bir bilim merkezi yapmak kadroyla mümkün olacağı inancıyla hareket edeceğiz.

Yıllarca Yard. Doçentlik, Doçentlik, Profesörlük unvanını hakkettiği halde kadro verilmeyen arkadaşlarımın bu hakları hiç bekletilmeden verilecektir. KMÜ cazibe merkezi ve pek çok ilklerin yaşanacağı örnek üniversiteyi hep beraber gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Yunus Emre Yenibinar da; “İdari personel olarak rektörümüzün atanmasından son derece mutluyuz, umutluyuz. Sorunlarımızın daha hızlı çözüme kavuşacağını da biliyoruz. Rektörümüz ve ekibinin başarısı için üzerimize düşen, elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.

Türk Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü tebrik ederek yeni görevinde kolaylıklar, başarılar dileriz. Yüce Allah yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.