KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, Uygulayıcı Kuruluşu Necmettin Erbakan Üniversitesi, hizmet tedarikçisi İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. olan KOP Bölgesindeki Konya, Karaman, Aksaray, Niğde İllerindeki KOBİ'lerin mentörlük sürecine alınarak yeni Türkiye markaları oluşturmasını hedefleyen “KOBİMentör Projesi Karaman Lansman Toplantısı” Karaman Ticaret Odası Ev sahipliğinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlendi.

Programa Karaman Valisi Fahri Meral, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kuruluşlarının yöneticileri, sanayiciler ve öğretim üyeleri katıldı.  

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi işbirliğiyle hayata geçirilen projenin lansman toplantısında açılış konuşmasını yapan KTSO Başkanı Gökhan Alkan, projenin Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerindeki 54 KOBİ’nin, kurumsallaşma düzeylerinin iyileştirilmesini, inovatif bir yapıya kavuşturularak daha yüksek katma değer üretmelerini hedeflediğini söyledi.

Sanayi ve Teknoli İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ve KOP Başkanı İhsan Bostancı'nın konuşmalarının ardından KOBİmentör projesi ile ilgili bilgi veren Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı “KOBİMemtör projesi bölgemizden yeni Türkiye markaları ve Dünya markaları çıkarmak için başlattığımız bir projedir. KOBİMentör Projesi kapsamında, seçilen, KOP Bölgesi illerinden Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde’de yerleşik 54 KOBİ’nin yüksek katma değerli ürünler üretmeye yönlendirilmesi, ölçek büyütmesi, KOP bölgesinden yeni Türkiye markaları ve dünya markaları çıkarılması amacıyla mentörlük, eğitim, danışmanlık ve diğer geliştirici hizmetleri alması sağlanacaktır” dedi. 

Katılımcılara proje ile ilgili detaylı bilgi veren Botsalı, proje kapsamında seçilen KOBİ’lere Ar-Ge ve tasarım merkezi kuruluşu, üniversitelerle işbirliği, yeni ürünler geliştirme, uluslararası Ar-Ge ve inovasyon projelerinde rol alma, fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve ticarileştirilmesi gibi pek çok konuda destek verileceğini sözlerine ekledi. Botsalı, ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.