Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)’in 2016-2017 güz döneminde fotoğrafçılık branşındaki yaklaşık yüz kişiden oluşan KOMEK Fotoğraf Topluluğu Üyesi aktif kursiyer, fotoğraf çekimi gezilerinin beşincisini Karaman-Taşkaleye gerçekleştirdi.

Konya’da fotoğrafın dinamik ve hareketli kalmasında önemli bir yeri olan KOMEK Fotoğraf Kursları, öğrencilerini, teorik olarak eğitirken pratik yapmak için de imkanlar hazırlıyor. Bu çerçevede hafta sonu pazar günü Karaman-Taşkale Fotoğraf gezisi ve etkinliği düzenlendi.

Öğrenilen bilgilerin uygulamalı olarak tatbik edilmesi ve pekişip geliştirilmesi açsından son derece önemli olan bu geziler öğrencilere doğal alanda bir atölye ve sınıf oluşturmuş oluyor. Öğrenciler ve geziye katılan diğer fotoğraf tutkunları hem fotoğraf çekiyor hem de kurs hocalarından fotoğraf konusunda rehberlik almış oluyorlar.

Fotoğraf sanatı ve Konya adına güzel işler yapmayı, fotoğraf sevenleri bu konuda geliştirip fotoğraf sanatına yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan KOMEK fotoğraf topluluğu düzenlediği bu etkinlikler sayesinde kursiyerlere öğretici ve keyifli bir imkân sağlamış oluyor. Bu pazar düzenlenen fotoğraf gezisine yüz civarında fotoğraf tutkunu katıldı. KOMEK Fotoğraf öğretmeni ve Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Binol Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de büyüleyici ve etkileyici bir görünüme sahip olan Karaman-Taşkalenin Fotoğraf gezileri açısından da zengin bir yer olduğunu belirtti. Güneşli bir günde gerçekleşen gezide, kursiyerler bölgenin cazibe çeken yerlerinden biri olan Taşkale’yi ziyaret ederek neşeli bir ortamda öğrendiklerini uygulama fırsatı buldular.